Argenta Running Tour start zondag in Dendermonde

Voor het zevende jaar op rij opent de Argenta Running Tour met Go Sport Dwars door Dendermonde. Nu zondag 13 maart worden bijna 3.000 deelnemers verwacht in de Ros Beiaardstad.

Er zijn 1750 lopers vooraf ingeschreven. De 10 km is met bijna 1000 voorinschrijvingen duidelijk de populairste afstand. Maar ook de Start to Run-afstanden (5 km en 2,5 km) en de Chiquita Kids Run (1 km voor kinderen van 4 tot 12 jaar) doen het goed.

Dendermonde biedt een erg aantrekkelijk parcours. De omloop van de 10 km van vorig jaar werd behouden. Het kent eerst een lus door het centrum met vervolgens een lange passage langs de Tragel, een prachtig stukje Dendermondse natuur. Ook de parcours van de kortere afstanden blijven identiek aan vorig jaar. Alle afstanden finishen op de Grote Markt.

Topfavoriet op de 10 km in Dendermonde is Stijn De Vulder uit Geraardsbergen, de vice-Belgisch kampioen op de marathon.

Meer dan lopen alleen

Go Sport Dwars door Dendermonde is meer dan alleen lopen. Het Oscar Romerocollege is de centrale locatie voor alle lopers die er nadien kunnen genieten van gratis massage, een gratis zwembeurt of een hapje en een drankje. Voor de kleinsten is er een leuke Kids Village.

Start: Kerkstraat (voor het Oscar Romerocollege)
Finish: Grote Markt

Programma:

13.30u: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)
13.45u: Go Sport Dwars door Dendermonde (2,5 km)
14.00u: Go Sport Dwars door Dendermonde (5 km)
15.00u: Go Sport Dwars door Dendermonde (10 km)

Inschrijven voor Go Sport Dwars door Dendermonde kan vanaf 11 uur in het Oscar Romerocollege (ingang via de Noordlaan).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?