App toont looproute met gezondste lucht

Een nieuwe app brengt luchtvervuiling in Londen in kaart en wijst de weg naar de looproute met de schoonste lucht.

Lopen is gezond voor lichaam en geest. Maar als je in een grote stad woont én gaat lopen, adem je wel veel vervuilde lucht in tijdens het sporten. Dit betekent uiteraard niet dat je niet meer kan/mag gaan lopen in de stad; er is trouwens niet evenveel vervuiling in alle steden. Maar luchtpollutie is wel iets om bij stil te staan.

In Londen is de luchtkwaliteit ondermaats en daar heeft drankenfabrikant Tenzing (die sterk inzet op propere lucht) iets op bedacht. Het merk van natuurlijke energy drinks heeft een app ontwikkeld samen met het King’s College in Londen. Het is een slimme “clean air tracker” die lopers helpt om een route uit te stippelen in de stad waar de schoonst mogelijke lucht hangt.

Hoe werkt dit? De app synct met de GPS van je smartphone en met Strava. Na elke run krijg je een zicht van de luchtkwaliteit op die bepaalde route. Zo kan je je looptoertjes aanpassen om in schonere lucht te lopen. Je kan je routes ook sharen, zodat andere gebruikers ze kunnen zien als ze op zoek zijn naar “clean runs” in de stad. Kortom, dankzij deze slimme app wordt lopen nog een beetje gezonder dan het al is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?