App laat weten of je voeding gezond is of niet

Yuka, de app die voedingswaren scant, is sinds kort beschikbaar in België. Gedaan met etiketten te (proberen) ontcijferen om te weten of je écht een gezond product koopt!
Yuka is een app waarmee je barcodes van voeding (en ook cosmetica) scant. De (soms complexe) nutritionele info wordt vertaald naar een eenvoudige kleurencode (van rood tot groen) en een score op 100 (bepaald door o.a. de hoeveelheid suikers, vetten en toegevoegde stoffen). Bij een niet zo gezond product krijg je meteen een gezonder, gelijkaardig alternatief voorgeschoteld. Handig!
Yuka bestaat sinds 2017 in Frankrijk. Het was daar meteen een groot succes, met vandaag zo’n 9 miljoen gebruikers. Je kan de app nu ook in België downloaden in het Frans en het Engels. Ongeveer 80% van alle producten die bij ons verkocht worden, wordt al herkend door de app. De gegevens worden constant bijgewerkt en ook gebruikers kunnen zelf niet-herkende producten aanvullen.
Goed om te weten: Yuka wordt niet gesponsord door een bepaald bedrijf of merk. De informatie is dus volledig neutraal en transparant. Er verschijnt ook geen (vervelende) reclame op je scherm.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?