App geeft gedetailleerd beeld van marathonparcours

Opmerkelijke nieuwigheid in de San Francisco Marathon dit jaar: aan de hand van een ingenieuze VR-app konden de lopers het parcours op voorhand in detail bekijken. Dit stelde hen in staat om perfect voorbereid aan de start te verschijnen.
Op 29 juli namen meer dan 27.000 lopers deel aan de San Francisco Marathon. De deelnemers konden voor het eerst gebruik maken van een vernuftig technologisch hoogstandje om zich optimaal voor te bereiden op ‘race day’. 
Via de gloednieuwe Neurun app kunnen de deelnemers van de marathon ’toetreden’ tot een community van gelijkgestemde sportievelingen. Het doel is tips en ervaringen uit te wisselen om de marathon tot een goed einde te brengen. De app laat hen ook het volledige marathonparcours op voorhand visualiseren, tot in het kleinste detail. Ze kunnen het type ondergrond bekijken, de hellingsgraad nagaan, de breedte van straten checken… Ze kunnen zelfs mogelijke hindernissen op de weg lokaliseren (bv. vuilnisbakken, straatverlichting) en er een screenshot van nemen. Neurun toont ook de exacte locaties van de bevoorrading, de hulpdiensten, de toiletten en de posities van de fotografen. Kortom, alles wat je als loper moet weten om jezelf klaar te stomen voor de grote dag!

Voorlopig werd deze technologie enkel gebruikt voor de San Francisco Marathon. Het is afwachten wanneer andere grote marathons zullen volgen. Er zit alleszins heel wat potentieel in voor lopers, lijkt ons!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?