Antwerp Urban Trail lokt ruim 10.000 sportievelingen

Zondag is het startschot gegeven van de Keytrade Bank Urban Trail Series met de Antwerp Urban Trail. Maar liefst 10.000 sportievelingen stonden aan de start.

Het unieke loopevenement bracht de lopers over een parcours van 7 en 13 km langs en door 20 unieke locaties. Die van de 7 km liepen door 11 locaties. Tien waves tussen 9 en 12u zorgden ervoor dat de deelnemers in alle comfort van al het moois konden genieten. Antwerps burgemeester Bart De Wever gaf het eerste startschot, samen met Steven De Backer, Head of Communication and Activation van Keytrade Bank.

Aan de Gedempte Zuiderdokken, de nieuwe start- en finishlocatie op het Zuid, mochten de deelnemers zich verheugen op de geur van verse Rombouts koffie, een heerlijk ontbijt dankzij Delhaize, een Alpro smoothie, een Tripel d’Anvers van Brouwerij De Koninck en een Aquarius.

Beleving stond uiteraard centraal. In stadsbrouwerij De Koninck werden de deelnemers ondergedompeld in de bruisende bierwereld. In voormalige dicotheek Café Local was er een dj-act om de deelnemers aan het dansen te brengen. Een passage doorheen het magnifieke art-deco gebouw van het Instituut voor Tropische Geneeskunde mocht natuurlijk ook niet ontbreken en in café Den Draak konden de deelnemers van de lange afstand even tot rust komen met een pintje in de hand.

The Jane was ook één van de toplocaties voor dit jaar, maar omwille van een keukenbrand konden de deelnemers er nu niet binnenlopen. De deelnemers liepen wel nog steeds door ’t Groen Kwartier.

De volgende manche gaat door op zondag 31 maart in Gent en inschrijven is mogelijk via de link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.