Amerikaan loopt 63 uur en wint… een gouden wc-rol!

Een ultraloper nam de raad om te blijven sporten wel heel serieus: hij liep elk uur 6,7 kilometer... en dit gedurende 63 uur! Het leverde hem eeuwige roem en een prachtprijs op!

Blijven sporten om gezond te blijven: zo luidt ook het advies in Amerika, dat zwaar getroffen is door het coronavirus. De Amerikaan Michael Wardian nam die raad wel zeer letterlijk want hij liep maar liefst 63 uur aan één stuk elk uur 6,7 kilometer. Dat komt neer op een totale afstand van 422 kilometer, zo’n tiental marathons dus.

Deze uitzonderlijke loopprestatie kaderde in de ‘Quarantine Backyard Ultra’. Die startte op zaterdag 4 april. Aan de virtuele startlijn verschenen meer dan 2.500 lopers uit 50 verschillende landen. Hun missie: ieder uur 6,7 kilometer lopen. Wie dit het langst kon volhouden, won de uitdaging. 

Uiteraard hielden de lopers het veilig: ze liepen allemaal thuis op een loopband of op een klein parcours in hun tuin of voor hun deur. De deelnemers stonden in contact met elkaar via de Zoom-app.

Na een spannende strijd met de Tsjechische loper Radek Brunner, die uiteindelijk de strijd moest staken omdat zijn loopband de geest had gegeven, won Michael Wardian de Quarantaine Backyard Ultra. Hij werd beloond met een fantastische prijs: een gouden rol wc-papier. Komt goed van pas in tijden van een lockdown!

In het filmpje hieronder zie je de spannende finale!

Let op: probeer deze ultralopers niet na te doen dezer dagen. Sporten is supergoed maar hou het verstandig en gezond. Het advies luidt om rustig te lopen en te focussen op korte sportsessies, zodat je je immuunsysteem niet te zwaar belast. Keep moving maar doe niet gek, daar heb je ‘post corona’ nog voldoende tijd voor!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?