Amateurfilmpje kost loopwedstrijd bijna vergunning

Jesse Weber liep onlangs de Antelope Canyon 50 Mile Ultramarathon in Amerika en maakte daar een filmpje van. Eentje dat bijna heel zware gevolgen had voor de organisatie.

Jesse Weber had nog nooit een marathon gelopen, laat staan een wedstrijd van zo’n 80 kilometer. Hij besloot om de wedstrijd nogal ludiek aan te pakken, vooral wat betreft zijn outfit: een trainingsvest en een korte jeansshort. Met een GoPro maakte hij ook wat beelden en daarna monteerde hij die tot een filmpje van zo’n 7 minuten. Dat postte hij op YouTube.  

En dat beeldmateriaal kostte de Antelope Canyon Trail Race Series bijna haar vergunning. Op de beelden was te zien dat Weber na zo’n 60 kilometer een biertje dronk, terwijl alcohol ten strengste verboden is in het Navajo-reservaat, waar een groot deel van de ultra gelopen wordt.

Na afloop van de ultra was de directeur van het reservaat dan ook boven zijn theewater. Hij drong er bij de organisatie van de Antelope Canyon Trail op aan om de video te laten verdwijnen, want anders zou hij de wedstrijd niet langer laten doorgaan op Navajo-grondgebied. Daarop werd contact opgenomen met Weber, die het oorspronkelijke filmpje verving door een van een halve minuut. Hij plaatste ook verontschuldigingen op zijn website.

Weber keert volgend jaar sowieso niet terug naar de Antelope Canyon Trail. Niet vanwege de controverse, wel omdat de wedstrijd te zwaar was.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?