‘Als we gaan skiën, moet ons hotel een loopband hebben’

In onze rubriek Lopende Zaken gaan we telkens met een bedrijfsleider op pad. Deze keer liepen we mee met Michael Schouwaerts van Sportoase.

Michael Schouwaerts is 44 en kwam in 2003 bij Sportoase terecht. Sportoase telt 14 sportcentra en biedt een waaier activiteiten voor alle mogelijke leeftijden. Geen twee centra zijn identiek, omdat ze telkens inspelen op de specifieke vragen van de lokale overheid. De centra komen tot stand onder het systeem van publiek-private samenwerking.

MICHAEL SCHOUWAERTS: “Weldra zitten we aan 17 vestigingen. Ik ben trots op dit mooie Belgische groeiverhaal. We evolueerden in enkele jaren tijd van 40 naar 500 medewerkers. Een puzzel heeft als doelgroep mensen van 7 tot 77, bij Sportoase is het doelpubliek nog ruimer. Al van voor je geboorte – door het zwangerschapszwemmen – kan je hier terecht. En er komen ook veel tachtigplussers sporten. We gaan richting vier miljoen bezoekers per jaar. We zijn 362 dagen per jaar open. Voorbereiding en opkuis meegerekend is een Sportoase-centrum soms maar vier uur per dag dicht.

Daar gaat wel wat stress mee gepaard. Ik ben niet beschaamd om toe te geven dat ik die spanning soms voel. We proberen ze op te vangen door zo veel mogelijk te structureren. Hoe beter alles voorbereid is, hoe beter we kunnen reageren op zaken die mislopen. Die filosofie neem ik mee in mijn sportbeleving. Zegt mijn schema dat ik een bepaalde afstand in een bepaalde hartslagzone moet lopen? Dan volg ik dat nauwgezet! Op dat vlak ben ik 100 procent autistisch. Zelfs op reis. Als we gaan skiën, moet en zal ons hotel een loopband hebben.”

Het volledige artikel lees je in ons novembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.