Als een denkpiste een echte piste wordt …

We lazen de voorbije dagen in diverse kranten opvallend veel nieuws over nieuwe atletiekpistes. Dat denkpistes omgezet worden in echte (atletiek)pistes kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen!

Laat ons beginnen met Stekene. Tegen de zomer zou de oude sintelbaan daar vervangen moeten zijn door een volwaardige kunststofpiste. “Van de Vlaamse Atletiekfederatie mogen er zelfs geen wedstrijden meer plaatsvinden op de huidige sintelbaan”, zegt Erwin Vereecken van Atletiek Volharding Stekene in Het Nieuwsblad.

“De licht verende en poreuze ondergrond van de nieuwe piste moet zorgen voor betere prestaties bij lopers en minder prestatieverlies bij slecht weer”, aldus schepen van Sport Lorette De Permentier (GeBe). Burgemeester Stany De Rechter (GeBe) vult aan: “Joggen, lopen of sprinten zijn populaire en laagdrempelige vormen van sportbeoefening. Iedere Stekenaar kan dan ook gebruikmaken van de gloednieuwe piste. Zo gaan de deuren van het complex ook overdag open.”

ZOTTEGEM

Aan de andere kant van Oost-Vlaanderen, in Zottegem, zijn er ook plannen voor een nieuwe atletiekpiste, lezen we in Het Laatste Nieuws. Die kaderen in een grootschalig project om de verouderde stadionsite te opwaarderen. Daartoe is een samenwerkingsverband gesloten tussen het gemeentebestuur, sportclubs en ondernemers.

Zottegem Atletiek kan als orgelpunt van haar gouden jubileum de komst van een tartan atletiekpiste aankondigen. De realisatie zal wel nog even op zich laten wachten. Als alles goed verloopt, moeten de werken starten in oktober 2022. De ingebruikname is gepland voor begin 2024.

WEVELGEM

In het West-Vlaamse Wevelgem ligt er sinds oktober al een gloednieuwe atletiekpiste. Onlangs mocht de gemeente er de 750ste loper verwelkomen, staat in de Krant van West-Vlaanderen. “Met een badge krijg je toegang tot de piste”, legt schepen van Sport Geert Breughe (CD&V) uit. “Die kost 5 euro, maar je kan zo vaak als je wil gebruik maken van de piste. Dat er zich op amper vijf maanden tijd al 750 inwoners aangemeld hebben voor een badge, durven we een succes te noemen.”

DADIZELE

Nog in West-Vlaanderen, in Dadizele, zullen ze nog even geduld moeten oefenen. Het Nieuwsblad schrijft dat de bestendige deputatie van West-Vlaanderen de plannen voor een voetbalveld en atletiekpiste naast het spaarbekken in Dadizele naar de vuilnisbak heeft verwezen. Het gemeentebestuur gaat nu andere denkpistes bewandelen …

DE GEKSTE ATLETIEKPISTES TER WERELD

Misschien kunnen ze inspiratie opdoen op onze website. Enkele jaren geleden maakte running.be een overzicht van de gekste atletiekpistes ter wereld. Moet kunnen? Of te gek om los te lopen?

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?