AG Antwerp Marathon 2019: de laatste editie in het voorjaar

De AG Antwerp Marathon maakt in 2019 voor het laatst deel uit van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon en vindt plaats op zondag 28 april. Vanaf 2020 verhuist de Antwerp Marathon naar het najaar én naar een nieuwe locatie. Je kan je vanaf nu inschrijven voor de editie van 2019.

Bij de vorige editie rondde de AG Antwerp Marathon voor het eerst de kaap van de 3000 deelnemers en daarmee werd de wedstrijd ook in één klap de grootste marathon ooit op Belgische bodem. De organisatie wil graag verdergaan op datzelfde elan. Voor heel wat lopers begint de voorbereiding van een marathon op het moment van inschrijving. Door de inschrijvingen voor de AG Antwerp Marathon nu reeds te openen, wil de organisatie de deelnemers triggeren om 100% klaar en voorbereid aan de start te komen in het voorjaar van 2019.

De AG Antwerp Marathon staat garant voor een snel en vlak parcours en is dus uitermate geschikt om een persoonlijk record na te jagen. Bovendien wordt het voor heel wat atleten de ultieme kans om hun chrono op het huidige parcours scherper te stellen. Het bekende traject, met start op Linkeroever en finish op de Grote Markt, zal in 2019 zeer gelijkaardig zijn aan dat van 2018 en wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Antwerpen verwelkomt vanaf het olympische feestjaar 2020 niet één, maar twee topevenementen voor lopers. Dat is een ongelooflijke opportuniteit voor onze stad”, benadrukt burgemeester Bart De Wever. “Antwerpen wordt met deze versterkte sportbelevenis een echte marathonstad. Dat zet ons nog beter op de kaart als dé sporthoofdstad van Vlaanderen. Ik hoop de laatste, gezamenlijke editie van 2019 in stijl uit te lopen met tienduizenden anderen. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een echt volksfeest.”

“Na een bijzonder geslaagde samenwerking tijdens de vorige editie kijkt ook AG Insurance vol ongeduld uit naar de komende editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon”, zegt Sven Adams, woordvoerder van AG Insurance. “We zullen daarbij nóg meer inzetten op een maximale beleving en verbreding van het event, zowel voor de deelnemers als voor hun supporters. Opnieuw halen we alles uit de kast om er het grootste en meest geanimeerde loopfeest in België van te maken. Eerste nieuwigheid voor 2019 is alvast dat we één goed doel centraal stellen: de vzw Stop Darmkanker, waarmee AG Insurance sinds kort een uniek partnership heeft gesloten. Afspraak op 28 april!”

Vanaf 6 december kan je je inschrijven voor de andere afstanden van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?