AG Antwerp 10 Miles verhuist uitzonderlijk naar oktober 2021

De AG Antwerp 10 Miles, traditioneel eind april, verhuist in 2021 uitzonderlijk naar het najaar. De 35ste editie van het grootste loopfeest van het land zal op zondag 10 oktober plaatsvinden. De inschrijvingen openen in het voorjaar van 2021.

Organisator Golazo kiest met de nieuwe datum voor meer zekerheid en perspectief. Een AG Antwerp 10 Miles met de handrem op zou nooit de ervaring bieden die de deelnemer en de supporter verwachten. In het najaar zou de kans aanzienlijk groter moeten zijn om een evenement te kunnen neerzetten dat het origineel dicht benadert. 

“We hebben de verschillende opties grondig bestudeerd en overlegd met onze partners AG en de stad Antwerpen”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “We koesteren de AG Antwerp 10 Miles als grootste loopfeest van het jaar en willen het alle eer aandoen en organiseren zoals het moet: met veel deelnemers, met supporters langs de kant en met de gekende, unieke sfeer. We willen dat bovenal op een veilige manier doen en iedereen de kans geven zich er goed op voor te bereiden. Dan komt april te vroeg.”

“We kiezen liever voor meer zekerheid en die zou er in het najaar moeten zijn. We zullen allicht wel wat aanpassingen moeten doen aan het concept, maar we zullen er wel voor zorgen dat we die unieke sfeer kunnen creëren. We gaan trouwens niet wachten tot oktober om onze deelnemers in de AG Antwerp 10 Miles sfeer onder te dompelen. Met diverse virtuele challenges willen we hen perfect voorbereiden op 10 oktober. Bovendien verwachten we wel al enkele kleinere loopevenementen te kunnen organiseren in de lente als opstapje naar ons grote loopfeest.”

“Samen met heel wat lopers, kijken we enorm uit naar de AG Antwerp 10 Miles 2021. Het evenement uitstellen naar het najaar vergroot onze kans dat dit grootse evenement in al zijn charme kan doorgaan. Laat ons in oktober samen de veerkracht en solidariteit vieren die we als samenleving gedurende deze crisis hebben getoond”, zegt Heidi Delobelle, CEO van AG.

“Het is jammer dat we de 10 Miles enkele maanden moeten uitstellen. Maar het is de enige mogelijke keuze. Een 10 Miles gehuld in de prachtige herfstkleuren van oktober volgend jaar, is een realistische verwachting. We gaan er alles aan doen om er een echt sportfeest van te maken, de sporthoofdstad van Vlaanderen waardig”, aldus burgemeester Bart De Wever.  

“2020 moest een grand cru-jaar worden voor sportevenementen in Antwerpen, maar Covid-19 besliste er anders over. De eindmeet is nog niet in zicht, maar door nu met zijn allen ons beste beentje voor te zetten zullen we het coronavirus het nakijken geven en kunnen we ook aftellen naar de AG Antwerp 10 Miles en er weer één groot sportfeest van maken. Antwerpen en de 10 Miles zijn vergroeid met elkaar. De 10 Miles heeft Antwerpen mee op de kaart gezet als een echte loopstad. Duizenden Antwerpenaren stoften de loopschoenen af en kregen de smaak te pakken. Ondertussen overstijgt de 10 Miles het sportieve en is het uitgegroeid tot een totaalbeleving, met veel randanimatie en een opzwepende massa langs het parcours. Zo brengt de 10 Miles de Antwerpenaren dichter bij elkaar en die gemeenschapsversterkende rol is en blijft een spil van het stedelijk sportbeleid. Volgend najaar mag Antwerpen zich hopelijk opnieuw opmaken voor een collectieve runner’s high en geven we onze sportstad een boost met een goedgevulde (loop)evenementenkalender”, vervolgt schepen van Sport Peter Wouters.

De inschrijvingen zullen openen in het voorjaar van 2021. De precieze datum zal tijdig bekend gemaakt worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?