Acupressuur-bandjes tegen misselijkheid?

Deze bandjes bieden een natuurlijke, niet-medische oplossing om reisziekte, zwangerschapsmisselijkheid en nausea als gevolg van chemotherapie te behandelen.
Eén persoon op drie heeft last van reisziekte. Zelfs de kleinste verplaatsing kan misselijkheid of braakneigingen veroorzaken. Lastig, zeker als je je met de wagen geregeld verplaatst om nieuwe loopplekjes te ontdekken, naar loopevenementen rijdt of gewoon met de auto op reis gaat.
Het eerste acupressuur bandje 
Voor zij die hier vaak last van hebben en niet meteen naar medicatie willen grijpen, kan acupressuur een mogelijke oplossing bieden. Deze methode is gebaseerd op de principes van de acupunctuur, maar dan zonder naalden, waarbij de druk van de vingers gebruikt wordt. Het Amerikaanse Sea-Band baseerde zich op deze methode en ontwikkelde acupressuurarmbanden om misselijkheid te behandelen.
De NauseaRelief armbandjes zijn een natuurlijk hulpmiddel, waarvan de doeltreffendheid klinisch bewezen is. Zo zouden de bandjes reisziekte met 88,7% verminderen. Daarnaast zijn de armbanden doeltreffend bij zwangerschapsmisselijkheid en bij nausea als gevolg van chemotherapie, na de operatie.
Natuurlijke behandeling 
De doeltreffendheid van de bandjes is te verklaren door de continue druk van de bandjes op het punt P6 op de pols (tussen de pols en de hand). De stimulatie van dit punt verlicht misselijkheid en braakneigingen. Ondertussen zijn er 141 klinische studies op 15.000 kinderen en volwassenen uitgevoerd. Die tonen aan dat de stimulatie van het punt p6 even efficiënt is dan medische behandelingen, en dat zonder bijwerkingen. Door de bandjes aan je twee polsen te dragen, verminderen de klachten al na 2 tot 5 minuten. 
Meer info vind je op de website van Sea-Band.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?