Acerta Brussels Ekiden verwelkomt groot & bekend deelnemersveld

Zaterdagmiddag vindt de 13de Acerta Brussels Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon ter wereld brengt dit jaar veel schoon en bekend volk op de been.

In totaal tekenen er zaterdag 1700 teams present. Nog een beetje meer dan vorig jaar, waardoor de Acerta Brussels Ekiden zijn status van grootste aflossingsmarathon ter wereld nog wat extra in de verf zet. Ook Jonathan en Dylan Borlée staan aan de start, met in hun zog nog eens twee olympiërs: marathonloopster Manuela Soccol en langeafstandsloper Bashir Abdi. Normaal zou ook Studio Brussel – met Linde Merckpoel, Eva De Roo en Stijn Van De Voorde – een ploeg afvaardigen, maar blessures hebben daar helaas anders over beslist.

Opnieuw meer dan 10.000 deelnemers

De Ekiden is inmiddels een begrip in de Belgische sport- en bedrijfswereld: 6 deelnemers per team die elkaar aflossen, lopen samen de mythische marathonafstand. De Acerta Brussels Ekiden kan dit jaar rekenen op 1700 deelnemende teams, 50 teams meer dan vorig jaar en goed voor ruim 10.000 lopers. De familie Borlée schiet de Ekiden traditioneel op gang en dit jaar lopen Jonathan en Dylan zelf mee. Er wordt immers door hen en de andere deelnemers opnieuw heel wat geld ingezameld voor SOS Kinderdorpen.

Christophe Deroose, CEO van Acerta, kijkt alvast tevreden vooruit: “De Acerta Brussels Ekiden is duidelijk ’the place to be’ geworden voor zowel sporters als bedrijven. Het aantal inschrijvingen stijgt elk jaar. Dat we bovendien ons steentje kunnen bijdragen aan een goed doel dat kinderen helpt een beter leven te leiden, maakt dit evenement alleen maar mooier. De combinatie van een sportieve teamuitdaging en de bijdrage voor een goed doel is een succesformule die mensen blijft motiveren om deel te nemen.”

In het kader van ‘SOS Muntwerpen’ ten voordele van het Kinderdorp in Kinshasa, kunnen deelnemers tijdens de race hun duit nog in het zakje doen door een muntstuk in een van de urnes langs het parcours te werpen. “Met SOS Muntwerpen willen we op een ludieke manier een extra actieve dimensie toevoegen aan het goede doel”, aldus Christophe Deroose nog.

Spannende strijd voor de overwinning

Ook heel wat toplopers zakken op 15 oktober af naar het Koning Boudewijnstadion. Bij de manen zijn er een handvol favorieten waaronder het Olympic Running Team (met oa. Isaac Kimeli en Thomas De Bock), Saucony (met oa. meervoudig 10 Miles-winnaar Nick Van Peborgh en Lukas Van Assche) en het KRC Gent Sportaround Team (met oa. Bashir Abdi). Dat laatste team is meteen ook favoriet voor het Belgisch Kampioenschap voor atletiekclubs. Excelsior Brussel, met Kim Ruell aan de start, wordt een geduchte tegenstander.

Bij de mixed teams is het uitkijken naar het Runners’ Lab Team (met Manuela Soccol) en het Running Center Leuven Team (met de broers Basemans). Bij de vrouwen is het Yellow Armada Team (met oa. Sofie Van Accom) de uitgesproken topfavoriet.

Teambuildingactiviteit bij uitstek

In een aflossingsmarathon moeten alle teamleden de krachten bundelen om samen de marathonafstand van 42,195 meter te lopen. Dat maakt van de Acerta Brussels Ekiden een erg populaire teambuildingactiviteit voor bedrijven. Ook het Acerta Village, de centrale ontmoetingsplaats voor bedrijven, is met 27 standen weer wat groter dan bij de vorige editie. De Acerta Brussels Ekiden is met ruim 1.300 bedrijventeams (van de in totaal ruim 1700 teams) het grootste sportevenement voor bedrijven van ons land én bij uitbreiding van de Benelux.

“Dat er elk jaar meer bedrijven en organisaties beslissen om deel te nemen aan de Ekiden, ondersteunt de filosofie achter deze marathon. De kracht van mensen brengt de grootste prestaties naar voren, en als die krachten gebundeld worden in een samenhangend team, dan worden de resultaten alleen maar indrukwekkender. Deze Ekiden toont ons dat collega’s tot het uiterste voor elkaar willen gaan. We horen vaak dat ze zich wekenlang op voorhand beginnen voor te bereiden, het is een evenement dat echt leeft op de werkvloer“, ziet Christophe Deroose. “Omdat we dat teamgebeuren extra in de verf willen zetten, organiseren we dit jaar voor het eerst een slothappening.”

Afterparty met Cookies & Cream

Gloednieuw dit jaar is de afsluitende afterparty met coverband Cookies & Cream! Lopers houden dus best nog een laatste restje energie in de tank zodat deze Acerta Brussels Ekiden al dansend afgesloten kan worden. Ambiance verzekerd aan het grote podium voor het Koning Boudewijnstadion!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?