Abdi verbetert eigen Belgisch marathonrecord, Keniaanse Kosgei vestigt nieuw wereldrecord

Straffe prestaties tijdens de Marathon van Chicago gisteren. Bashir Abdi verpulvert er zijn eigen record, terwijl de Keniaanse Brigid Kosgei het wereldrecord op de marathon bij de vrouwen verbeterde, na 16 jaar!
Van de ene wereldprestatie naar de andere … Nadat zaterdag Kipchoge voor het eerst in de geschiedenis een marathon onder de 2 uur liep, vestigde zijn landgenote Kosgei de dag nadien een nieuw wereldrecord op diezelfde mythische afstand in Chicago. 
Tijdens de Chicago Marathon liep ze de 42,195 km in een tijd van 2u14’04” en verbeterde ze zo het wereldrecord dat sinds 2003 op naam stond van Paula Radcliffe (2u15’25”). Kosgei duikt dus met ruim 1 minuut onder het record dat lange tijd beschouwd werd als een van dé moeilijkste records om te breken. Tot nu dus … 
Belgische topprestatie 
Ook onze landgenoot Bashir Abdi liet van zich horen tijdens de Chicago Marathon. De Gentenaar wist als vijfde te finishen in een straffe tijd van 2u06’14”. Daarmee verbeterde hij zijn eigen Belgische record met maar liefst 49 seconden. 
Dankzij die nieuwe toptijd schuift Abdi op naar de vierde plaats op de Europese ranking aller tijden. Alleen Europees recordhouder Farah (2u05:11), de Turk Kaan Kigen Ozbilen (2u05:27) en de Noor Sondre Moen (2u06:17) deden al beter. 

Devos kroont zich Belgisch kampioen

Zondag werd er tijdens de Marathon van Eindhoven ook gestreden voor de Belgische marathontitel. Het was Gerd Devos die na 2u23’42” als eerste Belg de lijn kruiste en zich zo voor de tweede keer in zijn loopcarrière tot Belgisch marathonkampioen kroonde. Hij finishte 23 seconden voor titelverdediger Kristof Nackaerts en 24 seconden voor Tommy Kinders.

Zowel op nationaal als op internationaal vlak was het voorbije weekend dus erg genieten met al deze topprestaties! 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?