Aangepaste HBvL Dwars door Hasselt op zondag 11 oktober

Goed nieuws voor de Limburgse loopliefhebbers! Op maandag 14 september om 16u zullen de inschrijvingen voor HBvL Dwars door Hasselt openen. Het grootste loopevenement van de provincie en tevens slotevenement van de ENGIE Running Tour zal zoals voorzien plaatsvinden op zondag 11 oktober, al zal het event er dit jaar door de coronacrisis wel een ietsje anders uitzien dan gewoonlijk. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 en 10 km, met start in kleinere groepen tussen 10u en 14u.

Samen met de Stad Hasselt werkte organisator Golazo sports een coronaveilige versie van de bekende stadsloop uit. Daarin werden duidelijke keuzes gemaakt. Zo worden er dit jaar maar twee afstanden aangeboden: de populaire 10 km en de 5 km. De start blijft op het Kolonel Dusartplein, maar de finish verhuist naar het nieuwe Quartier Bleu. Tussen 10u en 14u zal er om het kwartier een groep lopers van maximum 200 mogen starten. Er wordt een erg ruim startvak gemaakt zodat de deelnemers op een veilige afstand van elkaar staan. Vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 14 september om 16u.

“We zullen dit jaar minder deelnemers kunnen toelaten”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Maar door de start en finish op te splitsen, creëren we voldoende ruimte op de doorgaans drukkere plekken. Bovendien is er op beide plaatsen voldoende parkeergelegenheid en is het niet ver wandelen van de start naar de aankomst of omgekeerd. Zowel voor als na de wedstrijd vragen we de deelnemers om hun mondmasker te dragen.”

“Maar verder gaan we wel voor een gezellige stadsloop, samen met onze speakers, dj’s en animatie. Ons uitgangspunt is dat we de deelnemers een echt Dwars door Hasselt-parcours willen aanbieden: door de binnenstad en langs al het moois dat Hasselt te bieden heeft. Een echte stadsloop dus. De details van het parcours volgen binnenkort”, aldus Broekmans.

Burgemeester Steven Vandeput is tevreden dat HBvL Dwars Door Hasselt door kan gaan: “Sinds de uitbraak van de coronaepidemie moedigen we verenigingen en organisaties aan om hun evenementen te organiseren binnen de door de overheid opgelegde maatregelen. Ook in coronatijden moet Hasselt een bruisende stad zijn.”

“We zijn inderdaad blij dat HBvL Dwars Door Hasselt doorgaat”, zegt schepen van Evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+). “Het evenement maakt deel uit van het Hasseltse DNA. Deze editie is de meest speciale van allen: eentje waar we ook lopen voor de slachtoffers van het coronavirus en de helden die hem bestrijden”, aldus El Ouakili.

HBvL Dwars door Hasselt is het slotevenement van de ENGIE Running Tour. Titelpartner ENGIE is maar wat blij dat het evenement kan doorgaan. Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “We zijn verheugd dat we dit bijzondere jaar op een positieve manier kunnen afsluiten. We zijn er van overtuigd dat veel lopers hier naar snakken en we hebben het volste vertrouwen in de plannen om dit op een veilige manier te laten verlopen. Bewegen is en blijft belangrijk voor iedereen. ENGIE houdt ook zijn 17 000 werknemers fit met een Summer Challenge van 1 miljoen kilometer. Met al 750 000 km op de teller en nog enkele weken te gaan hebben onze collega’s een actieve zomer achter de rug en blijven ze gemotiveerd verder wandelen, lopen en fietsen. Ook bij Dwars door Hasselt zullen ze graag wat kilometers afleggen!”

Scholenloop

HBvL Dwars door Hasselt is ook een jaarlijkse vaste afspraak voor heel wat scholen. Omwille van de maatregelen kan de Alpro Kids Run niet georganiseerd worden op 11 oktober. Maar daar heeft de organisatie een oplossing voor: de scholen worden gemotiveerd om de week voor HBvL Dwars door Hasselt een kilometer op school te lopen. Elk kind dat meeloopt, krijgt een Alpro Kids Run-medaille. Al deze medailles zullen naar de school gebracht worden. Scholen die willen meedoen, sturen een mailtje naar info@golazo.com.

Praktisch

Inschrijven voor HBvL Dwars door Hasselt kan enkel en alleen via www.ENGIErunningtour.be en dit vanaf maandag 14 september 16u tot en met zaterdag 10 oktober. Het aantal plaatsen is in vergelijking met andere jaren erg beperkt. Snel zijn is meer dan ooit de boodschap! Er zullen geen daginschrijvingen mogelijk zijn.

– Start: Kolonel Dusartplein
– Finish: Quartier Bleu
– Startnummers kunnen afgehaald worden op het Kolonel Dusartplein vanaf 9u30
– Start eerste wave: 10u, start laatste wave: 14u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?