7500 km gelopen, nog 17500 te gaan

Voor veel mensen is een marathon lopen een hele beproeving. Maar twee Belgen gaan nog een paar stappen verder en lopen er 590 op een rij. Ze zijn ondertussen al ruim 7500 kilometer ver.

Weking Van Reeth en Seba Vandermolen begonnen in juni van vorig jaar aan de uitdaging van hun leven: Via PanAm. Een looptocht van 25.000 kilometer doorheen het Amerikaanse continent voor het goede doel To Walk Again die ze in 590 dagen willen afronden. Starten deed het duo in Alaska, de finish ligt in het zuiden van Argentinië. Het aanvankelijke plan was dat Weking alles in zijn eentje zou afhaspelen, maar al snel werd duidelijk dat de onderneming dan geen lang leven beschoren zou zijn. “We leven in kleine campers en ik had nauwelijks ruimte om te bekomen van mijn inspanningen. In Canada besliste ik om afwisselend met Seba te lopen”, vertelt Weking in het januarinummer van running.be. Daarin geeft hij ook een doel voor 2017 mee: “We vallen zeker het uurrecord op Machu Picchu aan.”

Ondertussen staat de teller op iets meer dan 7500 kilometer, zo’n 180 marathons. Da’s uiteraard al gigantisch, maar tegelijkertijd … nog niet eens de helft van het totaal dat Weking en Seba voor ogen hebben. Ze lieten de VS wel al achter zich en vertoeven momenteel in Mexico. Fans van data kunnen de cijfergegevens en de progressie van onze twee landgenoten volgen via Strava. Voor de leuke verhalen en filmpjes moet je op de website van Via PanAm zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?