71-jarige vrouw verbetert wereldrecord op halve marathon

En ze is nog lang niet klaar met lopen...
Begin deze week vestigde de Amerikaanse Jeannie Rice een nieuw wereldrecord op de halve marathon in haar leeftijdscategorie. De 71-jarige legde de 21 kilometer af in een tijd van 1u37’07” en veegde daarmee het wereldrecord van de Australische Lavinia Petrie van de tabellen. Rice verbeterde Petries record met een halve minuut.  
Dat Jeannie Rice zich nu ook wereldrecordhoudster op de halve marathon bij de vrouwen mag noemen, verbaast niet. In oktober 2018 vestigde ze ook al het wereldrecord op de marathon in de 70+-leeftijdscategorie. Die marathon liep ze in een tijd van 3u27’50″… . 
Toch kwam dat wereldrecord op de halve marathon niet vanzelf. Na verschillende pogingen eerder dit jaar (o.a. op de halve marathon van Napels), was het bij haar vierde deelname aan de Akron Half Marathon in Ohio (pas) raak. 
Aan haar vastberadenheid lag het alvast niet: de 71-jarige zou nog zo’n 100 kilometer per week malen! Rice had het voormalige wereldrecord van Petrie op een briefje neergeschreven en op haar koelkast geplakt. Zo werd ze dagelijks aan haar grote doel herinnerd. “Nu ik dat doel behaald heb, plak ik mijn eigen tijd op de koelkast en probeer ik die te verbeteren”, aldus de ambitieuze 71-jarige.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?