7 zusters zorgen voor loodzware wedstrijd

Ooit al gehoord van de 7 zusters? Het betreft in dit geval geen kloosterorde in een Vlaams dorp, maar wel een loodzware trailwedstrijd. Running.be ging een kijkje nemen.

De Seven Sisters Trail Race vond net voor de zomer al voor de 26ste keer plaats in het Amerikaanse Massachusetts. Het is een trailwedstrijd van ‘slechts’ twintig kilometer, maar toch een van de beruchtste van het land.

Dat komt door het supertechnische parcours over de Holyoke Range, een middelgebergte met zeven pieken. Onze journaliste trok ernaartoe: “Het terrein was ronduit gemeen, net of ik constant over een berg losliggende dakpannen klauterde. Ik kreeg ook geen enkele kans om te recupereren.”

Bloed, zweet & tranen

Tijdens de wedstrijd kamen er letterlijk bloed, zweet en tranen aan te pas. Of onze journaliste heelhuids de finish haalde en het mooie verhaal achter de Seven Sisters Trail Race lees je in ons zomermagazine. Dat ligt nog tot eind deze maand in de winkel. Je kan het artikel ook hier digitaal lezen.

Nog in ons zomermagazine hebben we aandacht voor de Transcendence 3100, een wedstrijd waarbij de deelnemers 5649 rondjes van 883 meter.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?