7 looptrends om mee rekening te houden dit jaar

Van gepersonaliseerde loopschoenen en professioneel advies tot de stijgende populariteit van trail running en loopcommunities: dit brengt de loopwereld in 2018!
ISPO.com verrichtte samen met experts van de grote sportmerken een onderzoek naar de belangrijkste looptrends voor 2018. Met deze 7 trends en evoluties moet je als loper zeker rekening houden dit jaar!
1. Gepersonaliseerd materiaal, voornamelijk op vlak van schoenen. Veel merken (bv. Brooks) zijn bezig met innovatieve technologie (bv. voetscanning) voor op maat gemaakte loopschoenen, perfect aangepast aan de noden van de loper.
2. Professioneel advies: lopers zijn vragende partij voor uitgebreid advies en begeleiding door experts bij het kopen van hun loopuitrusting.
3. Motivatie door influencers: veel sportmerken doen een beroep op zogenaamde ‘influencers’ om lopers te stimuleren en aan te moedigen. Dat kunnen zowel bekende atleten en topsporters zijn, alsook bloggers en Instagrammers.
4. Trail running is in opmars: trail runs spreken veel lopers aan omdat het een combinatie is van in de natuur zijn en hun grenzen verleggen. Er wordt verwacht dat de populariteit alleen maar zal toenemen in 2018.
5. Ladies on the run! Steeds meer vrouwen slaan aan het lopen, wat uiteraard een positieve evolutie is. De loopmerken hebben dit goed begrepen en richten zich dus ‘vollen bak’ op deze vrouwelijke doelgroep.
6. Running communities worden steeds belangrijker: velen lopen in groep en er ontstaan tal van bruisende loopcommunities, zowel online als offline. Ook wie alleen loopt, vindt het waardevol om ‘ergens bij te horen’. Dat verklaart het succes van running communities als Strava en Runtastic. Het helpt lopers om doelen te stellen en ergens voor te gaan.
7. Big data: steeds meer lopers hebben een loopapp of een sporthorloge, dat ze syncen met een online platform. Dit bevat een schat aan informatie en ‘big data’ om hun prestaties te analyseren en bij te sturen. Big data zal alleen maar belangrijker worden dit jaar en de komende jaren en veel sportmerken zetten er volop op in.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?