7 dingen die je moet weten over Decathlon Crêtes de Spa

De Ardennen zijn op zaterdag 25 maart het decor voor de Decathlon Crêtes de Spa. Wij zetten 7 zaken op een rij die je moet weten over deze unieke trailwedstrijd in ons land.

1. Er is voor ieder wat wils  

Met parcours van 10, 21 en 57 kilometer zijn er trailwedstrijden op maat van de meeste lopers. De omlopen van 10 (vorig jaar nog 8 km) en 21 kilometer werden hertekend, waardoor de nadruk nog meer op de prachtige natuur ligt. De aankomst ligt aan het magnifieke kasteel van La Fraineuse.

2. Mispak je niet aan het weer

Oké, volgende week begint de lente officieel en de zon durft dezer dagen zelfs al eens te schijnen. Maar toch neem je best een goed paar trailschoenen mee naar de Ardennen. In tegenstelling tot vorig jaar zullen er geen sneeuwpassages zijn. De komende anderhalve week zal het in Spa niet vriezen en op de wedstrijddag zelf luidt de weersvoorspelling voorlopig: overwegend zonnig en 12°C. Maar verwacht je op 25 maart wel aan modderige stroken. En dan komen die trailschoenen dus goed van pas. Dankzij deze fotoreeks (allemaal schoenen uit onze schoenenspecial) kan je wat inspiratie opdoen.

3. Het is een jubileumeditie

De Decathlon Crêtes de Spa viert dit jaar al zijn 40ste verjaardag! Een klassieker in de trailwereld.

4. Wandelaars zijn welkom

Ter gelegenheid van die jubileumeditie zijn ook wandelaars welkom om te genieten van de mooie omgeving in Spa. Zij kunnen meedoen op de omlopen van 10 en 21 kilometer.

5. Het is een kwalificatiewedstrijd

Voor de meeste deelnemers staat plezier en genieten van de natuur voorop tijdens de Crêtes de Spa. Maar voor de toppers staat er meer op het spel. De wedstrijd in Spa is namelijk een kwalificatierace voor het WK trail van later dit jaar in Italië. Zowel voor Nederlanders als Belgen!

6. Deelnemersveld = top

De Decathlon Crêtes de Spa lokt net als vorig jaar mooi volk voor de race over 57 kilometer. Huub van Noorden schreef de vorige drie edities op zijn naam en verdedigt zijn titel. Met Thomas Beirnaert (die al twee keer won), François Cantraine en Pascal Schepers is bijna de volledige top 5 van vorig jaar present in Spa. Datzelfde geldt voor de vrouwenwedstrijd, waarin de Nederlandse winnares van vorig jaar, Kim Mulder, moet afrekenen met Chariel De Cock, Stella Petric en Petra De Walsche.

7. Je kan nog meedoen

Vorig jaar maakten 3500 sporters er een topdag van in de Ardennen. De organisatie verwacht dat aantal dit jaar te overtreffen. Ook jij kan nog deel uitmaken van dit evenement. Jezelf inschrijven doe je via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?