7.000 lopende lichtjes op vijfde Energizer Night Run

Nu vrijdag 25 september vindt in Antwerpen de vijfde editie van de Energizer Night Run plaats. Opnieuw zorgen 7.000 lopers met evenveel lichtjes op het hoofd, voor de bijzondere en unieke sfeer die dit evenement al jaren kenmerkt.

Zodra de zon onder is, wordt het startsein gegeven voor de 9 km lange en pikdonkere loop in het mooie Rivierenhof. Alle deelnemers zijn gewapend met een Energizer headlight om samen het parcours te verlichten. Duizenden dansende lampjes en de vele licht- en vuuranimaties op het parcours zorgen voor een uniek beeld.

LAATSTE KEER RIVIERENHOF

“We hebben een erg trouw publiek; allemaal lopers die uit zijn op de feeërieke sfeer. Maar we brengen ook elk jaar iets nieuws. Dat is dit jaar ondermeer een passage door de tuinen van het Sterckshof. Al die dingen samen maken van de Energizer Night Run een unieke loopervaring. Het is bovendien de laatste keer dat de Energizer Night Run in het Rivierenhof plaatsvindt. Na 5 mooie jaren nemen we afscheid en bieden vanaf 2016 onze deelnemers een nieuwe locatie aan. Welke dat is en in welke stad, maken we binnenkort bekend”, verduidelijkt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

De 7.000 Night Runners zullen starten in 2 startwaves om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De eerste 3.500 lopers gaan van start om 21u, de 2e wave volgt om 21u40.

Iedere deelnemer krijgt een Energizer headlight en een zwart Energizer Night Run t-shirt bij inschrijving dat verplicht moet gedragen worden tijdens de run. Het Rivierenhof is voor de gelegenheid volledig verduisterd en over het volledige traject wordt er speciale animatie voorzien met klank en licht! Ook supporters kunnen meegenieten van het voorziene lichtspektakel en de muziek. Nadien is er een afterparty in de running village.

Vanaf 19u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start zelf ligt op de Parkweg op 200m van het sportpark.

LATE BESLISSERS KUNNEN NOG INSCHRIJVEN

Ter plaatse inschrijven kan nog voor de laatste editie in het Rivierenhof! Er zijn nog een beperkt aantal startnummers beschikbaar voor de 2de startwave.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?