6 must-haves voor trailrunners

Lopen in de vrije natuur is gezond en leuk! Zin om je eens aan een trailrun te wagen? Lees dan zeker welke 6 essentiële benodigdheden niet mogen ontbreken in je sporttas.

1. Een degelijke outfit
Tijdens een trail run kom je allerlei obstakels, takken en putten tegen. Daarom is het belangrijk dat je
goed aansluitende kledij draagt, zonder al te veel haakjes of lusjes waarmee je vast kan blijven zitten. Geef de voorkeur aan een lange loopbroek en een shirt met lange mouwen, zodat je benen en armen goed beschermd zijn. Een hoofdband, buff of muts komen goed van pas op koudere dagen.

2. Goeie trailschoenen
Er is een groot verschil tussen ‘gewone’ loopschoenen en trailschoenen. Trailschoenen bieden meer grip en bescherming tegen scherpe of harde voorwerpen onderweg. Vaak zijn de veters ook makkelijker te strikken, wat extra comfort geeft in alle omstandigheden. Tip: ga naar een sportspeciaalzaak om trailschoenen te kopen en laat je adviseren. Want de keuze van de juiste schoen is heel belangrijk om optimaal te genieten van je trailavonturen!

3. Eten en drinken
Water (of andere sportdrank) mag je zeker niet vergeten als je gaat traillopen, zelfs als het niet zo warm is. Je moet er rekening houden dat je langer onderweg bent dan tijdens een ‘standaard’ loopsessie of wedstrijd, en dat je vaak weinig plekken tegenkomt waar je kan ‘bijtanken’. Hetzelfde geldt voor eten onderweg: neem zeker wat energierepen en/of gelletjes mee. Investeer dus in het volgende puntje…

4. Een stevige looprugzak
In een running backpack kan je immers je water en voeding voor onderweg meenemen. Zorg voor een rugzak die goed aansluit, zodat er niks schuurt of irriteert rond je lijf. Bijkomend voordeel is dat je hierin andere spullen kan meenemen, bv. extra kledij, je identiteitskaart, wat geld…

5. Zonnebescherming
Bij een trail ben je vaak wat langer onderweg. Bescherm je daarom goed tegen de zon – zelfs al schijnt ze nauwelijks – met voldoende zonnecrème. Want je verbrandt sneller dan je denkt! Het kan ook geen kwaad om een zonnebril of pet te dragen om je ogen te beschermen tegen de zon, en zodat je goed ziet waar je loopt op de paden en niet ongelukkig ten val komt.

6. Smartphone
Zorg dat je altijd je smartphone bij hebt tijdens een trail run, ook al verlang je ernaar om eens volledig ‘offline’ te gaan. Veiligheid komt op de eerste plaats en je weet immers nooit wat er gebeurt onderweg… Better safe than sorry! Trouwens, je hebt toch een rugzak bij je dus daar kan je makkelijk die smartphone in kwijt hé!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?