6.000 sportievelingen trotseren de hitte in de Great Breweries Marathon!

Op zondag 18 juni werd de tweede editie van de Great Breweries Marathon gelopen. 3.750 lopers en 2.250 wandelaars namen deel aan de unieke belevingsmarathon in het teken van bier.

De Great Breweries Marathon is een organisatie van Golazo sports en wordt gerealiseerd met 3 brouwerijen als partner: Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels.

De enthousiastelingen konden kiezen uit de Great Breweries Marathon voor lopers, de Great Breweries Marathon Walk, de Great Breweries 25K voor lopers en de Great Breweries 25K Walk. De start werd gegeven bij brouwerij Duvel Moortgat in Puurs.

Op de sfeervolle en historische brouwerijsites en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels werden de nodige reserves aangevuld en konden de wandelaars proeven van de verfijnde bieren van deze Belgische brouwers. Aan de aankomst bij brouwerij Duvel Moortgat kregen alle deelnemers een rijkelijk gevuld bierpakket met de bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels om thuis verder na te genieten.

Ruben Van Gucht, die in Merchtem woont en in een ver verleden nog gids was bij Duvel Moorgat, was één van de deelnemers aan de marathon. Ex-tennisster Sabine Appelmans waagde zich aan de 25 kilometer.

De volgende belevingsmarathon is de Great Bruges Marathon op zondag 15 oktober.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?