5000 headlights verlichten tweede Energizer Night Run!

Vrijdag wordt in Antwerpen de tweede Energizer Night Run op Belgische bodem georganiseerd. De Europese primeur was er vorig jaar al voor Antwerpen met maar liefst 3000 lopers.

Dit jaar zijn er 5.000 plaatsen en ook die zijn allemaal de deur uit. Het principe is eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het 9,7 km lange en pikdonkere parcours, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

“Dit event levert unieke beelden op en zorgt voor een zinderende sfeer. Bijna iedereen die vorig jaar aan de start stond, staat er nu opnieuw. Dat zegt genoeg”, aldus Greg Broekmans van de organisatie.

Ook de 2000 extra plaatsen gingen dus vlot de deur uit. Het succes van Antwerpen krijgt bovendien navolging. Er zijn nu ook Night Runs in Parijs, Milaan, Madrid en Athene. Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een donker Energizer Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zorgen voor een unieke sfeer.

Bovendien wordt er niet alleen gelopen voor het plezier, maar ook voor het goede doel. Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights, een non-profitorganisatie die op een milieuvriendelijke manier iets wil doen aan de vaak ondermaatse elektriciteitsvoorzieningen in derdewereldlanden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?