5000 deelnemers lopen vernieuwde Stadsloop De Gentenaar

Zondag stond in Gent de 36e editie van de Stadsloop De Gentenaar op het programma. 5000 deelnemers daagden op om het aangepaste parcours te trotseren.

Voor het eerst werd de Stadsloop in de voormiddag gelopen. De stad Gent en de organisatoren van de Stadsloop De Gentenaar wilden immers alle voetbalsupporters de kans geven om namiddag laatste thuiswedstrijd van AA Gent te kunnen volgen.

Om 10u gingen de jongsten onder de deelnemers van start in de Chiquita Kids Run. Enkele honderden kinderen vertrokken onder de officiële startboog op het Sint-Amandsplein richting het Sint-Pietersplein, zo?n kilometer verderop.

Nadien was het de beurt aan de deelnemers van de 5 en 10 kilometer. Die legden een nieuw parcours af, met het nodige bochtenwerk. Via de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham ging het richting de Visserijvaart, die langs beide kanten aangedaan werd.

Bij de aankomst trakteerde Gentse Strop opnieuw iedereen deelnemer op een flesje Fier Gents Bier. Argenta bood een frisse appel en een deugddoende massage aan.

Op de 5 kilometer ging de overwinning naar Hans Omey, die na 16:05 de finish haalde. Bert Misplon en Daan Dhondt vervolledigden het podium. Eline Dalemans was de snelste dame in 18:36, voor Audrey Goesaert en Ellen Van Loocke.

Ramdan Snoussi schreef de 10 kilometer op zijn naam. Hij bleef met 29:36 als enige onder het half uur. Simon Mestdagh en Dorian Boulvin legden beslag op de ereplaatsen. Karen Van Proeyen was de snelste vrouw in 35:01. Gwendolyn De Deyne en Katrijn Ools mochten mee het podium op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?