5 tips om een bevoorradingspost te passeren

Lopers en bevoorradingsposten: het is soms een haat-liefdeverhouding. Enerzijds heb je ze nodig om jezelf goed te bevoorraden met drinken en/of eten, anderzijds kan het er heel druk zijn en een uitdaging om er vlotjes voorbij te geraken.

Zeker bij grote wedstrijden kan het een erg drukke bedoening zijn aan drinkposten. Sommige lopers stoppen recht voor je neus, het parcours ligt bezaaid met flesjes, bekertjes en bananenschillen,… Daarom volgen hier enkele tips om vlotjes voorbij de drinkpost te geraken. Zonder struikelen én met voldoende bevoorrading in je lijf!

1. Bekijk voor de wedstrijd het parcours en zorg dat je weet waar de drinkposten zich bevinden. Zo kan je tijdens het lopen al anticiperen op wat er komt. Als je dan de drinkpost ziet in de verte, kan je denken wat je nodig hebt, eventueel al aan de buitenkant van het parcours gaan lopen etc. Zo hoef je last-minute geen bruuske manoeuvres meer uit te voeren, waarmee je misschien je medelopers (én jezelf) hindert.

2. Probeer vooraf te checken of er een bepaalde volgorde is van de bevoorrading, bv. eerst energiedrank en dan water, en misschien ook wat eten (bv. bananen, rozijnen). Op die manier kan je tijdig ‘voorsorteren’ en verlies je niet te veel tijd.

3. Bevoorradingsposten zijn doorgaans lang genoeg, dus je hoeft niet meteen ‘aan te vallen’. Vaak is het beter om nog een eindje door te lopen tot het wat rustiger is. Zo kan je op je gemak een bekertje of flesje aannemen. Zorg natuurlijk wel dat je niet té lang wacht hé…

4. Het is goed om vooraf oogcontact te maken met een van de vrijwilligers die drinken of eten aanreikt. Dat helpt voor een vlotte ’transactie van de goederen’. Het kan trouwens ook geen kwaad om die mensen te bedanken, het zijn vrijwilligers en ze doen écht hun best…

5. Het is geen schande om even te vertragen om drinken aan te nemen en op te drinken. Of waarom niet een stukje wandelen? Zo kan je drinken zonder morsen en daarna weer ‘volle gas vooruit’! Die korte rustpauze haal je heus wel in. Als je vertraagt of stopt, let dan wel op dat je de lopers die achter je komen niet hindert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?