4de Hasselt Urban Trail pakt uit met een wereldprimeur

Pinkstermaandag 10 juni is de Hasseltse binnenstad voor de 4de keer het decor voor de Keytrade Bank Urban Trail Hasselt, een uniek loopevenement langs en door tal van belangrijke Hasseltse gebouwen. Dit jaar pakt het evenement uit met een wereldprimeur.

Dit jaar pakt de Hasselt Urban Trail uit met een wereldprimeur: de finish van het loopevenement ligt in de IKEA. Meer nog: de laatste 2 kilometer loop je als deelnemer door de IKEA. Dat is nog nergens in de wereld gebeurd. Het zal drummen worden bij de inschrijvingen, want door praktische redenen zijn er slechts 4000 plaatsen beschikbaar. “Het labyrint van de IKEA spreekt tot de verbeelding. Je krijgt niet elk jaar de kans om er met je loopschoenen door te lopen. Bovendien voorzien de mensen van IKEA Hasselt heel wat animatie. Op het einde worden de deelnemers zelfs getrakteerd op de bekende Zweedse balletjes”, aldus Greg Broekmans van organisator Golazo sports. Dankzij deze video krijg je al een idee wat er je te wachten staat.

De start van de Urban Trail wordt ook uniek: die ligt in het voetbalstadion van Sporting Hasselt, waarna je via de catacomben langs de kleedkamer loopt. Na de finish in IKEA is er busvervoer terug naar de start voorzien.

Ook schepen van Sport Habib El Ouakili ziet het volledig zitten: “Leuk dat dit event veel sporters in en buiten Hasselt blijvend weet te boeien. De organisatie tovert elk jaar weer een interessante route uit hun mouw. Als schepen van Sport en trotse Hasselaar apprecieer ik dat iedereen Hasselt op deze sportieve manier langs een andere kant kan leren kennen”, aldus Habib.

’s Morgensvroeg worden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize. Elke deelnemer ontvangt eveneens een uniek Hasselt Urban Trail T-shirt zodat iedereen ook nadien kan tonen dat hij of zij erbij was! In de komende maanden worden er via de website en social media-kanalen nieuwe locaties vrijgegeven. Net als vorig jaar kunnen deelnemers kiezen uit twee afstanden, 6 km of 10km. Inschrijven kan vanaf nu via www.keytradebankurbantrailseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?