45 dagen lang 70 km lopen = record aan flarden

Onze landgenoot Karel Sabbe verbeterde onlangs het record op de Pacific Crest Trail. Een Amerikaan verpulverde dan weer de besttijd op een ander trailpad.

Karel Sabbe liep tijdens de zomervakantie de Pacific Crest Trail (4427 km) in 52 dagen, 8 uur en 25 minuten. Goed voor een nieuw record. Dat trailpad loopt via het westen van Amerika. Helemaal aan de andere kant verpulverde Karl Meltzer het record op de Appalachian Trail. Dat pad loopt van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine en dankt zijn naam aan het middelgebergte dat je onderweg tegenkomt.

De Appalachian Trail is 3500 kilometer lang en Meltzer, een 48-jarige Amerikaan, deed er 45 dagen, 22 uur en 38 minuten over om van start naar finish te lopen. Een verpulvering van de vorige besttijd – die dateert uit 2011 – met ruim 9 uur. De nieuwe recordhouder hield er dus een gemiddelde van zo’n 70 kilometer per dag op na. In het slot van zijn onderneming deed hij wel een serieuze inspanning. Want door problemen onderweg (slechte weersomstandigheden en vermoeidheid) legde de Amerikaan ongveer 130 kilometer af in de laatste 24 uur.

Het was voor Meltzer trouwens ‘derde keer, goede keer’. In 2008 liep hij dezelfde trail al, maar bleef hij boven het wereldrecord, terwijl hij in 2013 de strijd vroegtijdig moest staken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?