4000 sportievelingen lopen 11de Dwars door Mechelen

Zondagmiddag stond in Mechelen de 11de editie van Dwars door Mechelen op het programma. Maar liefst 4000 deelnemers daagden op om de 5km en 10km af te leggen.

Alle deelnemers mochten onder een stralende zon beginnen aan het afwisselend parcours, met start aan De Nekker. De lopers van de Dwars door Mechelen 5km konden de volledige afstand droog afwerken, dat gold niet voor de dapperen die kozen voor de Dwars door Mechelen 10km en in de regen finishten op de Grote Markt. Eerder konden de jongelingen hun energie kwijt in de Chiquita Kids Run.

De vzw Prinses Harte werd geweldig vertegenwoordigd. Het goede doel kon maar liefst 200 enthousiastelingen mobiliseren. De vzw ontwikkelt ridders- en prinsessenpakketten en schenkt deze gratis aan kinderen op de afdeling oncologie van de universitaire ziekenhuizen. Tot eind 2015 uitsluitend in Gasthuisberg, maar begin 2016 werd er gestart met een gefaseerde verdeling in de ziekenhuizen in Jette, Antwerpen en Gent.

De 5km werd gewonnen door Matthias Pittoors, voor Cyril Antoine Houtart en Dennis Candries. Bij de dames ging de overwinning naar Sofie Lauwers. Julie Van De Vondel en Valerie Van Hauwaert vervolledigden het podium. Op de 10km ging de overwinning naar Kjell De Hondt, voor Jens De Roovere en Joachim Poortmans. Murielle De Winter juichte bij de dames. Kelly De Voeght werd tweede, Caroline Verschaeren derde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?