39e Decathlon Crêtes de Spa krijgt allicht wit decor

Zaterdag vindt de 39e editie van de Decathlon Crêtes de Spa plaats. Deze legendarische trailwedstrijd heeft de prachtige omgeving van Spa als decor en staat bij veel lopers met stip aangeduid in de agenda.

Vorig jaar werden de kilometers en hoogtemeters nog in de regen afgewerkt, nu ziet het ernaar uit dat we betere omstandigheden kunnen verwachten. Lees: een sneeuwtapijt en een winterzonnetje.

Aan de start wordt ‘schoon volk’ verwacht. Op de 21km bij de mannen mogen we Ludwig Lefebvre opnieuw verwelkomen. De winnaar van vorig jaar zal proberen de tweede overwinning op rij binnen te halen, maar mag stevige concurrentie verwachten van onder meer Olivier Pierron, Joakim Territo, Vincent Casterman, Sanne Torfs en Julien Charlier. Traditioneel schrijven veel favorieten zich pas de dag zelf in, dus wie weet wordt het nu al sterke deelnemersveld nog uitgebreid met Olivier Remacle, Patrick Dortu of Xavier Diépart. Leuk om weten is dat ook oude bekende Eddy Hellebuyck afzakt naar Spa voor zijn Crêtes 21km.

Bij de vrouwen staat Marta Bernardi, de nummer twee van vorig jaar, aan de start. Zij mag voornamelijk concurrentie verwachten van Gaby Andres en Catherine Pierron.

Op de 55km zullen Huub Van Noorden en Janick Delva proberen om hun derde titel op rij binnen te halen. Zij worden onder meer uitgedaagd door Christophe Schelfhout (vorig jaar 5de) en Chariel De Cock, die deel uitmaakt van het Decathlon Trail Team en in bloedvorm zit.

Kortom: we mogen ons verwachten aan enkele spannende duels en een mooie editie van de Decatlon Crêtes de Spa!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?