37ste Dwars door Brugge gaat ‘back to the roots’

Nu zondag staat de 37ste Dwars door Brugge op het menu. Zoals steeds is er na afloop een gratis Brugse Zot voor de deelnemers, maar ook aan de moeders wordt gedacht.

Zondag 14 mei is het ook Moederdag. Topchocolatier Dumon zorgt voor wat lekkers voor de sportieve mama’s die de feestdag vieren op Dwars door Brugge. De organisatie doet daarom een warme oproep: 200 mama’s die opdagen mét hun kroost en mét borstnummer van beiden, krijgen van de organisatie een mooi vlinderdoosje met pralines. Dwars door Brugge is dus de ideale manier om samen Moederdag te vieren! Die extra calorieën van de pralines loop je er zo weer af.

Uniek parcours

Vanaf de Balkonrotonde loopt het parcours van de 15 km snel naar ’t Zand. Vanaf daar doet deze mooie tocht haar naam alle eer aan en loopt letterlijk ‘Dwars door Brugge’ met passages langs het Belfort en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish ligt na enkele jaren terug op de gezellige speelplaats van Scholencampus Ter Groene Poorte.

Co-organisator Greg Broekmans: “We hebben ervoor gekozen om opnieuw te finishen in de Campus Ter Groene Poorte. Dwars door Brugge is de combinatie van een uniek parcours door de binnenstad en de gezelligheid van Ter Groene Poorte.”

Voorlopig staat de teller op ruim 5000 voorinschrijvingen. Daarbij blijft de 15 km veruit de populairste afstand, maar ook de 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. Met 4 (!) bevoorradingen onderweg en heel wat faciliteiten aan start en finish trekt dit loopevent opnieuw voluit de kaart van het deelnemerscomfort. Het lenteweer moet zeker de laatste dagen nog heel wat extra deelnemers lokken.

Wie klopt Diaz Rodriguez?

Alexander Diaz Rodriguez is de topfavoriet voor de zege in Dwars door Brugge. Dat hij in vorm is, bewees hij op 1 mei met winst in de Knokke 10K, een wedstrijd die net als Dwars door Brugge deel uitmaakt van de Running Tour by Generali. Een te duchten concurrent wordt ongetwijfeld Simon Mestdagh, die in Knokke op slechts 8 seconden van Diaz Rodriguez eindigde. Bij de vrouwen is Veerle Van linden de topfavoriete. Zij won dit jaar in Knokke.

Running Village

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie van Dwars door Brugge. De lopers kunnen hier hun borstnummer afhalen, hun spullen droppen in de sporttassenbewaarplaats en de jongste deelnemers kunnen zich de hele dag amuseren in het indrukwekkende Kids Village. Zo bevestigt Dwars door Brugge zijn reputatie als een van de gezelligste lopen van het land.

Traditie: Brugse Zot

Presenting partner Brouwerij De Halve Maan zorgt voor een leuk extraatje voor alle volwassen deelnemers (+18) van de 5km en de 15 km. Zij kunnen na hun wedstrijd een gratis Brugse Zot afhalen in Campus Ter Groene Poorte en klinken op hun prestatie.

Praktisch

* Start 15 km & Chiquita Kids Run: Balkonrotonde
* Start 5 km: Prof. Sebrechtsstraat (Minnewater)
* Finish alle afstanden: Campus Ter Groene Poorte

Programma

Let op: omwille van de voetbalmatch Club Brugge – Anderlecht zijn alle starturen 1 uur vervroegd tov vorig jaar.

12.30u: Chiquita Kids Run 1 km (4 ? 12 jaar)
13u: Dwars door Brugge 5 km
14u: Dwars door Brugge 15 km

Inschrijven

* Tot en met 13 mei bij Running Center Brugge, Gistelsesteenweg 550
* Op zondag 14 mei vanaf 11 uur in de grote sporthal van Scholencampus Ter Groene Poorte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?