34ste AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld: de nieuwigheden op een rij

Vandaag werd in Antwerpen de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld. Het grootste loopfeest van het land vindt volgend jaar plaats op zondag 28 april. Samen met title partner AG Insurance en Sporting A wil de organisatie iedereen aan het bewegen krijgen. Er worden opnieuw 40.000 lopers verwacht.

Het programma blijft identiek aan dat van de voorbije editie. De eerste wedstrijd van de dag is naar goede gewoonte de AG Antwerp Marathon, met start (om 9u) op Linkeroever en finish op de Grote Markt. Je inschrijven voor de laatste voorjaarseditie van de Antwerp Marathon kan al sinds 20 september. Het event is opnieuw op weg richting de 3000 deelnemers. “Vanaf 2020 verhuist de Antwerp Marathon naar het najaar én een nieuwe locatie. Heel wat deelnemers grijpen de kans om voor de laatste keer te lopen op dit traditionele parcours”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Om 11u zetten de allerkleinsten hun beste beentje voor tijdens de Alpro Kids Run. Om 12 uur is er de AG Antwerp Short Run 5 km. De populairste afstand is traditiegetrouw de AG Antwerp 10 Miles, die in drie waves van start zal gaan om 14.30u, 15u en 15.30u. De Kennedytunnel en de Waaslandtunnel zijn de blikvangers op het parcours. “De Antwerp 10 Miles & Marathon is er voor iedereen en we willen deze dan ook openstellen naar een zo breed mogelijk publiek”, stelt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. “We bouwen verder op het inclusieve verhaal van vorige editie. We zullen dit jaar ook opnieuw de mogelijkheid bieden aan Antwerpenaars met een A-kaart om aan een kansentarief deel te nemen aan dit grootste loopevenement van Vlaanderen.” De inschrijvingen voor alle afstanden zijn ondertussen geopend.

Nieuw: trainingsruns & 4de bevoorrading op AG Antwerp 10 Miles

Goed begonnen is half gewonnen. Daarom zet de organisatie samen met partners Sportoase en Runners’ Lab in op 10 officiële voorbereidingsruns in en rond Antwerpen. Het geeft deelnemers de kans om zich, samen met de persoonlijke en gratis Energy Lab-trainingsschema’s, op een verantwoorde manier voor te bereiden en goed getraind aan de start te staan op 28 april. Verder komt er dit jaar een extra bevoorrading voor de deelnemers aan de AG Antwerp 10 Miles. Naast de 3 reeds bestaande bevoorradingsposten en de eindbevoorrading wordt er in 2019 een volwaardige 4de post toegevoegd (na ongeveer 2,5 km).

Move by AG

“AG Insurance promoot het actief sporten en een gezonde levensstijl. De nadelige gevolgen van een zittend leven of van langdurige afwezigheid wegens burn-out zijn bekend. Met ons ambitieus programma ‘MOVE by AG’ leggen we de focus op bewegen in al zijn facetten. Een evenement als de AG Antwerp 10 miles dat 40.000 mensen doet bewegen en een veelvoud ervan inspireert, is een terecht vlaggenschip voor dit programma”, aldus Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance.

T-shirt ten voordele van Stop Darmkanker

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar Stop Darmkanker, een vzw die zich focust op de preventie van darmkanker en zich inzet voor het vroegtijdig opsporen ervan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.