3000 sportievelingen genieten van Havenrun

Zaterdag vond in Antwerpen de tweede editie van de Port of Antwerp Havenrun plaats. 3000 deelnemers legden de tocht van 15 kilometer af.

Het startsein werd gegeven in de indrukwekkende hallen van de voormalige Opel-fabriek, met een spetterende start waarbij de opwarmster in het startvak op een container stond. Havenschepen Marc Van Peel sprak de lopers de laatste aanmoedigingen toe voor ze aan hun tocht begonnen langs het Churchilldok.

Voor deze tweede editie werd er ook een Teamestafette 3x5K toegevoegd aan het programma. Op die manier kregen meer lopers de kans om de Antwerpse haven lopend te ontdekken. Een honderdtal ploegen schreef zich in.

Kevin Kennis legde de 15 km van de Havenrun het snelst af. Hij won met een tijd van 51:31 voor Johny Van Acker (53:47) en Bert Donckers (54:07). Hetty Boons was in 1:02:52 de snelste dame. Ann Laroy (1:05:09) en Liesbet Sijsmans (1:06:37) vervolledigden het podium. Team Clan Deckers (Sophie De Laet, Julliete Deckers en Ophelie Deckers) won de estafette in 57:46.

Mercy Ships

Iedere loper kon ervoor kiezen om met zijn deelname de werking van Mercy Ships te steunen. Deze organisatie staat erg dicht bij de Haven van Antwerpen en kon dus niet beter gekozen zijn als goede doel voor de Havenrun. Met de Africa Mercy laat Mercy Ships het grootste hospitaalschip ter wereld varen dat bemand wordt door meer dan 400 vrijwilligers, zoals artsen en onderwijzers. Het meert aan in de armste ontwikkelingslanden en biedt onder andere medische hulp aan waar nodig.

Een duizendtal deelnemers schreef zich in via een bedrijf. Ongeveer zestig bedrijven schreven zich in en streden om een bedrijvenklassement.

Volgend jaar trekt de Port of Antwerp Havenrun naar een andere locatie en ontdekken we een nieuw stuk haven. Dat belooft een compleet nieuwe beleving te worden!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?