3 tips voor dit weekend

Het loopnajaar draait stilaan op volle toeren. Ben je nog op zoek naar een leuke loopwedstrijd voor komend weekend? We geven je wat inspiratie met deze drie diverse evenementen.

1. Lampiris Averbode Nature Trail

Voor natuurliefhebbers is er op zaterdag 6 oktober de Lampiris Averbode Nature Trail. Wandelaars en lopers krijgen er diverse trajecten door de bossen van Averbode voorgeschoteld (8 – 15,9 – 28,7 km). De langste omloop is alleen voor lopers. Alle routes werden uitgetekend door een groepje gepassioneerde lopers die hun favoriete paden samenbrengen. 95% van de parcours loopt over onverharde wegen. Wie deelneemt, steunt meteen ook Natuurpunt, want 2 euro van je inschrijving gaat rechtstreeks naar die vrijwilligersvereniging. Per 2 euro koopt het telkens 2m² nieuwe natuur aan.

2. Race Against Nature

Averbode is dit weekend een soort epicentrum voor lopers, want daags na de Averbode Nature Trail vindt Race Against Nature er plaats. De obstacle run maakt deel uit van de KBC Spartacus Series en staat te boek als ‘de natste’ van de reeks. Er wacht je een parcours van 10 kilometer met zo’n 30 obstakels.

3. Fintro Liège 10 K

Eerder fan van een stadsloop? De bekende Fintro Running Tour trekt op zondag 7 oktober naar Luik. Daar liggen omlopen van 1, 5 en 10 kilometer.

In onze kalender ontdek je nog veel meer loopwedstrijden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?