3 simpele alternatieven voor een heuveltraining

Ja, we hebben de Vlaamse Ardennen, maar in de meeste regio's ten noorden van de taalgrens is het landschap toch eerder vlak. En wie dan een heuveltraining wil inlassen, heeft een probleem.

Gelukkig zijn er enkele alternatieven om een heuveltraining te simuleren. Wij zetten er 3 op een rij.

1. Knietjes omhoog

Zelfs wie zijn vertrouwde vlakke loopparcours niet wil verlaten, kan een heuveltraining nabootsen. Dat doe je door te ‘knieheffen’. Die oefening – zeker ook bekend bij voetballers – simuleert de explosiviteit die nodig is wanneer je een heuvel op rent. Het best is om te beginnen met sessies van twintig tot dertig seconden. Die kan je dan stelselmatig verlengen.

2. Zoek een brug

Bovenstaand alternatief is zeer toegankelijk, maar we geven toe dat het er een beetje vreemd kan uitzien wanneer je in een drukke omgeving plots met kniefheffen begint. In dat geval kan je ook een brug zoeken. Die vind je haast in elk dorp.

3. Trap op

En in de buurt van een brug is er ook altijd een trap. Ideaal om een heuveltraining na te bootsen, want door de trap op te rennen, ga je automatisch je knieën heffen. Trappen vind je trouwens overal. Zelfs op kantoor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?