3 gadgets die je solo-loopjes leuker maken

Kan je eens niet gaan lopen met je vaste looppartner of -groep en kijk je ertegen op er alleen op uit te trekken? Gelukkig zijn er items die je solo-loopjes opfleuren!

Of je nu niet samen kan trainen door omstandigheden of gewoon liever alleen op pad trekt: deze gadgets zijn ideaal voor wie graag/het liefst van al/meestal/altijd alleen loopt. Ze geven sowieso een pak extra loopmotivatie en -plezier!

1. JE SPORTHORLOGE

Vrijwel elke loper draagt deze dagen een sporthorloge. Naast het feit dat zo’n ding gewoon enorm handig is, werkt het ook extra motiverend. Tijdens en na het lopen geeft het je een goed beeld van je loopprestaties (hartslag, snelheid, afstand…). Dit geeft veel voldoening en het kan je stimuleren om het volgende keer nog iets beter te doen (bv. sneller lopen of aan een lagere hartslag). Zo start je vol goeie moed en met véél goesting aan je volgende (solo-)loopsessie, klaar om de competitie aan te gaan met jezelf. 

2. EEN TOFFE RUNNING PLAYLIST

Wie al met muziek loopt, weet dat dit een extra boost kan geven tijdens het lopen. Stel een leuke afspeellijst samen of download enkele podcasts die je interesseren. Oortjes in en lekker gaan! Zorg vooral dat je goeie (sport)oortjes koopt, want als die niet goed zitten, heb je er tijdens het lopen meer last dan plezier van. Er bestaan tegenwoordig heel wat type oortjes (draadloos of met draad, in-ear of rond de oorschelp,…). Laat je goed adviseren, luister naar ervaringen van andere lopers en kies het paar oortjes dat het best voelt in jouw oren. 

3. EEN INSPIREREND BOEK OVER LOPEN

Lezen over lopen geeft je ook extra zin om te lopen. Een aanrader: “Waarover ik praat als ik over hardlopen praat” van de Japanse bestsellerschrijver Haruki Murakami. Hierin heeft hij het uitvoerig over zijn liefde voor het lopen en we komen te weten waaraan hij zoal denkt tijdens het (alleen) lopen. Misschien herkenbaar voor velen, en het werkt alleszins inspirerend voor je eigen loopjes! Het boek is niet zo lijvig (een kleine 100 pagina’s) en het leest erg vlot. Dus je hoeft er zeker niet de grootste boekenwurm voor te zijn. Een aanrader voor elke loper! Misschien kan je het binnenkort vragen als kerstcadeautje?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?