2500 Spartacussen slaan handen in elkaar op Koppenberg

Meer dan 2500 deelnemers, waaronder ex-sprintkampioene Kim Gevaert en ex-topturnster Aagje Vanwalleghem, deden zondag mee aan de Spartacus Koppenberg, de slotmanche van de Deloitte Spartacus Series 2019.

De Koppenberg is sowieso een kuitenbijter – vraag dat maar aan de renners van de Ronde van Vlaanderen of de veldrijders die elk jaar op 1 november de ‘Bult van Melden’ moeten bedwingen – maar voor de deelnemers van de Spartacus Koppenberg mag het nog een tikje meer zijn. Op het 10 km lange parcours lagen niet minder dan 26 obstakels die overwonnen moesten worden. Wie dat iets te veel van het goede vond, kon ook opteren voor een parcours van 5 km.

De handen in elkaar slaan is noodzakelijk om de Spartacus Koppenberg tot een goed einde te brengen. Meer zelfs, samenwerking was noodzakelijk om er zelfs maar aan te kunnen beginnen. De deelnemers moesten bij de start in groepjes 30 zandzakken verplaatsen van de ene bak naar de andere. Pas dan ging het starthek open voor de obstacle run van 5 of 10 km.

Het was koud op de flanken van de Koppenberg, maar door de heerlijke herfstzon en het harde labeur onderweg kregen zelfs de grootste koukleumen het warm. De obstakels – met ronkende namen als ‘Pedal Biceps Metal’, ‘Stonehole Peak’ en ‘Spidercrawl’ – vormden een grote uitdaging… maar het ontwijken van de koeienvlaaien in de zompige weide ook. Een ware Spartacus vat de koe bij de horens en kan alles aan!

Bij de deelnemers aan de Koppenberg Spartacus ook heel wat studenten. Zij konden teams van vier vormen en zo deelnemen aan de Deloitte Student Battle, waarvoor een apart klassement werd opgemaakt. De ‘overall’ snelste deelnemer legde de 10 km af in 55 minuten. De hoogtemeters (en de obstakels) maakten dat een supersnelle tijd niet mogelijk was, maar dat is dan ook niet het hoofddoel.

Met de Spartacus Koppenberg is het doek gevallen over de Deloitte Spartacus Series 2019. 300 lopers hebben aan alle vijf de Spartacus-events meegedaan dit jaar en mogen zich ‘Spartacus Hero’ noemen. Zij ontvingen op de Koppenberg een extra medaille.

Volgende afspraak voor alle Spartacus-fans is op 3 mei 2020 in de Schorre in Boom!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?