2 mentale ‘hulpmiddeltjes’ om sneller te lopen

Tijdens het lopen, mag je het mentale aspect niet onderschatten. Want ook ons brein kan ons helpen om een beetje rapper vooruit te gaan.

Naar het effect van je brein op je loopprestaties gebeurden al meerdere onderzoeken. Wij merkten dat twee topics vaak terugkeerden, met betrekking op het bevorderen van je snelheid.

1. Leid jezelf af. Studies wijzen uit dat je je tempo langer kan aanhouden als je afgeleid wordt van de inspanning die je levert. En je kan jezelf makkelijk afleiden door je te focussen op iets repetitiefs. Tel bijvoorbeeld het aantal mensen dat je onderweg tegenkomt. Of het aantal gele wagens, honden, … Dit trucje is dus ook perfect toepasbaar op langere duurlopen.

2. Simuleer een wedstrijdsituatie. Je loopt haast altijd sneller tijdens wedstrijden. Door zo’n wedstrijdsituatie te simuleren tijdens een training, kan je ook op momenten waarop je alleen loopt, je tempo opkrikken. Als iemand voor je loopt, denk dan dat hij een ‘concurrent’ is en probeer hem in te halen. Volgens sommige psychologen kan het ook helpen om compleet ingebeelde lopers in te halen. Dit trucje kan je uiteraard niet elke training toepassen, want niet elke training is een wedstrijd. Maar probeer het eens tijdens het snellere trainingswerk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?