15 beste gratis loopapps

In het meinummer van running.be magazine besteden we veel aandacht aan (loop)technologie. Zoals apps, bijvoorbeeld. In het magazine maakten we een selectie van 10 stuks. Hieronder belichten we er nog eens 5 andere.

1. Endomondo

Of de ‘personal trainer in je broekzak’, zoals de makers van Endomondo de app bestempelen. Deze allround-app houdt de gegevens van meer dan veertig sporten bij en is dus ideaal voor crosstraining. De realtime audio feedback laat je tijdens je training weten of je op schema ligt voor die nieuwe toptijd, die je na je training eenvoudig kan delen met je vrienden op sociale media of andere Endomondo-gebruikers.

2. Garmin Mobile Connect

De Garmin Mobile Connect-app is onmisbaar voor gebruikers van Garmin-apparaten. De strakke interface visualiseert je prestaties in een overzichtelijke lay-out, of het nu om je afgelegde kilometers of je slaappatroon gaat. Wekelijkse uitdagingen blijven je voortdurend motiveren. En last but not least: dankzij de Bluetooth-verbinding ontvang je actuele weersvoorspellingen en ook telefoongesprekken of sms-berichten rechtstreeks op je Garmin-fitnesstoestel of gps-horloge.

3. MapMyRun

MapMyRun is de specialist in looproutes. De app houdt elke route bij en plaatst die bij in hun systeem. Ondertussen kunnen gebruikers wereldwijd al uit meer dan 70 miljoen routes kiezen. België staat er jammer genoeg nog niet tussen, maar MapMyRun is zeker een handige tool tijdens je volgende sportieve trip naar het buitenland. Daarnaast heeft de app ook een handige foodtracker, die je helpt je calorieëninname op peil te houden.

4. Couch-to-5K

Eentje voor de couch potatoes onder ons. Deze app belooft je met een realistisch schema in negen weken klaar te stomen voor je eerste 5 kilometer. 3 keer per week verleidt de app je om je loopschoenen aan te binden en 20 tot 30 minuten lang te bewegen. Lopers die hun eerste 5 kilometer al overwonnen hebben, kunnen de versie van 5K tot 10K downloaden.

5. Route Runner

Wie een no-nonsense app voor beginners en gevorderden zoekt, zit bij Route Runner aan het juiste adres. Alles draait om de route: je duidt aan waar je wil starten, waar je finish ligt en kiest maximaal acht plaatsen die je onderweg wil passeren. Vervolgens tekent de app een route voor jou uit en hoef je alleen nog op start te drukken. Onderweg kan je op een kaartje perfect volgen waar je je bevindt. Verdwalen is voorgoed verleden tijd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?