15.000 lopers kleuren zondag Brussel

Nu zondag 7 september vindt de tweede Belgische The Color Run by Lipton Ice Tea plaats op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Net als vorig jaar is dit razend populaire loopevent helemaal volzet.

15.000 lopers schreven zich in een mum van tijd in voor The Color Run by Lipton Ice Tea. De deelnemers lopen of wandelen de 5 km op eigen tempo en kunnen vrij starten tussen 14u en 16u. Er is geen tijdsopname, deze run draait puur om plezier maken. Vandaar ook dat het evenement The Happiest 5K on the Planet genoemd wordt.

Na de finish barst het feest pas echt los op het Color Festival. Er zijn vanaf 15u20 elke 20 minuten color blasts waarbij de deelnemers een wolk van gekleurd poeder creëren. Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer.

De allereerste The Color Run werd georganiseerd in Phoenix (VS) in januari 2012. Dat jaar werden er in 53 Amerikaanse steden events georganiseerd. Goed voor meer dan 600.000 lopers. In 2014 zullen meer dan 1 miljoen lopers wereldwijd deelnemen aan dit kleurrijke event. Opvallend: zowat 70% van de deelnemers zijn vrouwen. “Het publiek is doorgaans ook jonger dan op pakweg de Antwerp 10 Miles of de 20 km door Brussel. Voor velen onder hen is het bovendien de allereerste keer dat ze 5 km lopen. Wereldwijd zetten deze events heel wat meisjes en jongens aan tot blijvend sporten”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

The Color Run by Lipton Ice Tea steunt dit jaar het goede doel Think-Pink. 15.000 Color Runners zullen zondag hun kleurrijke steun betuigen in de strijd tegen borstkanker.

The Color Run praktisch

Locatie:
Tour & Taxis, Havenlaan – Brussel

Timing:
12u: opening Color Festival
14u – 16u: vrije start The Color Run by Lipton Ice Tea
20u: einde Color Festival

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?