Zuckerberg onthult zijn snelste looptempo

Mark Zuckerberg is nog altijd bezig met zijn Year of Running. De CEO van Facebook loopt elke dag minstens 1 mijl. Ondertussen is hij halfweg. Tijd voor een balans. Met besttijden.

Mark Zuckerberg begon op 1 januari van dit jaar met zijn eerste mijl. Het doel was om er op het einde van 2016 minstens 366 op de teller te hebben. Iets over halverwege heeft de CEO van Facebook zijn doel al bereikt. Eerder deze week meldde de Amerikaan op zijn Facebook-groep A Year of Running (die al meer dan 100.000 leden telt) dat hij al aan 366 mijl zit (net geen 600 kilometer).

Naar eigen zeggen loopt Zuckerberg regelmatig een slordige 30 kilometer op zondag. Op zijn Facebook-groep liet hij ook weten wat zijn snelste mijl was tot dusver: 5 minuten en 53 seconden. Omgerekend is dat net geen 4 minuten per kilometer.

Omdat Zuckerberg zijn doel al bereikt heeft, heeft hij meteen een nieuw gesteld. De man was namelijk van plan om zich te gaan voorbereiden op een triatlon. Maar bij zijn eerste fietstraining kreeg de Facebook-CEO problemen met zijn klikpedalen, waardoor hij tegen de grond smakte en zijn arm brak. Daardoor houdt hij het voorlopig noodgedwongen alleen bij lopen. Daarmee veroorzaakte hij eerder dit jaar nog een rel toen hij in China op pad was.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?