Zonnige editie van DH Namur Urban Trail

In zonnige omstandigheden heeft de eerste editie van DH Namur Urban Trail plaatsgevonden. Bijna 1.400 deelnemers kregen de kans om al lopend nieuwe en verrassende locaties in de Waalse stad te ontdekken.

Het weer was uitstekend voor een tweede november en daarom besloten ook nog meer dan 200 deelnemers zich op de dag zelf in te schrijven. De in totaal bijna 1.400 lopers vertrokken in twee grote groepen van 700.

De burgemeester van Namen en vice-president van de Waalse regering, Maxime Prévot, was samen met Schepen van Sport Baudouin Sohier present om het startschot te geven en een cheque van 4.405 euro te overhandigen aan Plan België.

Daarna vergezelde de burgemeester de deelnemers op een tocht van ongeveer een tiental kilometers langs interessante locaties zoals le Palais provincial, café Prince Baudouin of le Hangar aux Affûts à la Citalle. “De deelnemers genoten van een passage richting de Citadel en le Palais provincial, om vervolgens terug te keren via het station en door het kantoor van de burgemeester in het stadhuis”, zegt Guillaume Jamart van organisator Golazo.

Net als in Bergen was de sfeer opperbest, opgeluisterd met djembés, accordeons en DJ’s in het vertrek van les Jardins du Maïeur.

“Urban Trail is een nieuw concept met een nieuw publiek. Na de edities in Bergen en Namen willen we dit idee graag overhevelen naar andere steden in Wallonië. Er zijn nog voldoende plaatsen om een leuk parcours uit te tekenen”, aldus Jamart.

Je kan alle resultaten exclusief terugvinden in La Dernière Heure van maandag 3 november, inclusief een gratis bijlage met foto’s en reportages. De resultaten zijn ook beschikbaar op de website van La Dernière Heure en vanaf dinsdag op de website van DH Namur Urban Trail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?