Zondag ligt er een spectaculaire mobiele looppiste aan het Atomium

De AG Urban Memorial Van Damme Series 2018 bijt op zondag 10 juni de spits af in Brussel. Op een gelegenheidspiste aan de voet van het Atomium zullen de Belgian Tornados en tientallen andere Belgische atleten het tegen elkaar opnemen in een spectaculair Sprintfestival.

Voor het derde jaar op rij trekken de Memorial en AG in de aanloop naar de AG Memorial Van Damme, de jaarlijkse finale van de IAAF Diamond League in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, de stad in om het publiek van dichtbij te laten proeven van topatletiek. Dit jaar zullen Brussel, Luik en Antwerpen de AG Urban Memorial Van Damme Series verwelkomen. Gestart wordt nu zondag in Brussel, aan de voet van het Atomium.

Op een gelegenheidspiste van 100 meter zullen de beste Belgische spurters  – waaronder de Belgian Tornados en andere internationale topatleten als Anne Zagré, Eline Berings, Hanne Maudens, Damien Broothaerts en Dario De Borger – de spikes aanbinden voor een onuitgegeven spectaculair sprintduel.

Ook title partner AG kijkt uit naar het startschot van de AG Urban Memorial Van Damme Series, die het ideale voorprogramma vormt voor de AG Memorial Van Damme zelf, eind agustus. “In 2014 sloten we een partnerschap met de Memorial Van Damme. Vier edities later is het engagement van onze onderneming nog steeds even groot. We steunen niet alleen deze topatletiekmeeting, maar ook alle initiatieven die de sport dichter bij het grote publiek willen brengen. En dat is precies wat de organisatie van de Memorial Van Damme verwezenlijkt met de AG Urban Memorial Van Damme Series.”

Het AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival zondag gaat om 12.30u van start met vijf nationale reeksen van de 100 meter bij de vrouwen. Om 13.30u klinkt het startschot voor de eerste van 7 reeksen bij de mannen. Daarna is het aan de atleten van de Special Olympics en tussen 14.30u en 16u is de piste in de schaduw van het Atomium gereserveerd voor de hordelopers. De apotheose, kort na 16u, wordt een 4×100 meter back-to-back – een aflossing heen en weer zoals bij het zwemmen – waarin de Belgian Tornados hun opwachting zullen maken.

Iedereen is welkom zondag om het van dichtbij mee te maken. De toegang tot het unieke AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival is gratis. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich bovendien gratis inschrijven voor het Kids Athletics, een atletiekinitiatie (12u-16u) onder leiding van ervaren trainers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?