Zondag eerste editie van de Alpro Urban Walk Mechelen

Op zondag 24 oktober vindt de eerste editie van de Alpro Urban Walk Mechelen plaats. 5000 wandelaars vertrekken op de Grote Markt voor een ontdekkingstocht van 8 km langs en door een vijftiental unieke gebouwen en bijzondere locaties.

De eerste editie van de Alpro Urban Walk Mechelen stond aanvankelijk gepland voor 29 maart 2020, maar de uitbraak van de coronacrisis stak daar toen een stokje voor. Het enthousiasme voor het evenement was nochtans groot, want de 5000 startbewijzen waren in een mum van tijd de deur uitgegaan. Na anderhalf jaar geduld oefenen, mogen diezelfde 5000 wandelaars komende zondag eindelijk op pad gaan op het prachtige parcours in hartje Mechelen.

Om de deelnemers maximaal over het 8 km lange parcours te verspreiden, zal er gestart worden in zes waves tussen 8u30 en 11u30. Iedereen krijgt zo de kans om de stad en zijn bezienswaardigheden op eigen tempo te ontdekken.

Start en finish liggen op de Grote Markt, waar zich met het Stadhuis meteen al een eerste historisch gebouw bevindt dat de wandelaars mogen bezoeken. Elke deelnemer ontvangt hier een Mechels Maantje, een overheerlijk stuk chocolade. Een eindje verderop, in de Kruidtuin, worden de deelnemers getrakteerd op een uitgebreid Alpro-ontbijt. En bij Brouwerij Het Anker kan wie wil een lekkere Maneblusser proeven.

Ook een passage door de Vleeshalle staat op het menu. Dit is de plaats waar slagers vroeger hun koopwaar aanboden; nu is het een culinaire hotspot in Mechelen. Andere bijzondere gebouwen die de wandelaars zondag zullen doorkruisen zijn onder andere het Hof van Busleyden, de onlangs geopende Cinema Lumière en het Van der Valk Hotel, wat ooit het stedelijk zwembad was waar vele Mechelaars leerden zwemmen. Anno 2021 is het een viersterrenhotel. Het voormalige zwembad is omgetoverd tot een majestueuze vijver op de binnenplaats.

Alle locaties/gebouwen op een rij:

– Stadhuis
– Huis van de Mechelaar
– Cinema Lumière
– Hof van Busleyden
– De Vleeshalle
– Kruidtuin
– Dijlepad
– Hof van Cortenbach / Quatre Mains
– De 3 huizen
– Sinte Mettetuin
– De Garage
– Cultuurcentrum
– Brouwerij Het Anker
– Van der Valk Hotel Mechelen
– Klein Begijnhof

Inschrijven voor de Alpro Urban Walk Mechelen op zondag 24 oktober is niet meer mogelijk. Met 5000 deelnemers is het evenement volledig volzet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?