Zondag 37ste editie Stadsloop De Gentenaar, de gezelligste loop van Gent

Komende zondag 21 mei zullen duizenden lopers de Gentse binnenstad induiken voor een tocht van 1, 5 of 10 km op het gloednieuwe parcours van de Stadsloop De Gentenaar, de vierde manche van de Running Tour by Generali. Online inschrijven is nog mogelijk tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven kan ook.

Schitterend nieuw parcours

Het Sint-Amandplein is net als vorig jaar het decor voor de start van de 5 en 10 km en de finish blijft op het Sint-Pietersplein, maar onderweg ziet het er volledig anders uit dit jaar. Nieuwe passages zijn onder andere de prachtige Ajuinlei, de Sint-Michielsbrug en de Korenmarkt en een passage door het Koning Albert Park. Aan de finish mag iedere deelnemer aan de 5 en 10 km zich verlekkeren op een gratis Gentse Strop. Ideaal om onder een ? de weersvoorspellingen zien er goed uit ? heerlijk lentezonnetje gezellig na te genieten van de geleverde loopprestatie en na te praten met familie, vrienden of collega’s.

Met het bedrijf én voor het goede doel

Veel deelnemers maken van de Stadsloop De Gentenaar immers een groepsactiviteit. Bedrijven kunnen een stand huren in de BDO Business zone op het Sint-Pietersplein. In dit meeting point verzamelen zij voor en na de wedstrijd met hun collega’s en vrienden. Onder andere Universiteit Gent zal met een grote groep lopers aanwezig zijn voor een tocht van 5 of 10 km door hun ‘home town’.

Onder de deelnemers ook veel lopers die ten voordele van een goed doel de loopschoenen aantrekken. Stadsloop De Gentenaar kan zo veel genorisiteit alleen maar toejuichen en ondersteunt zelf Sportaround Gent, een organisatie die streeft naar sportmogelijkheden voor iedereen. Sportaround Gent organiseert naschoolse bewegingslessen in en rond Gent. Dit is een uur bewegen onder begeleiding van een ervaren sportlesgever in de school, aansluitend op de schooluren. Door de vertrouwde omgeving, de vaste lesgever en de lage kostprijs zijn de lessen heel toegankelijk. Sportaround Gent probeert kinderen te stimuleren tot duurzame sportbeoefening. Hiervoor heeft het omnisportclubs opgericht in samenwerking met lokale sportclubs en Sportdienst Gent.

Ook 500 kinderen aan de start

Speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er op de Stadsloop De Gentenaar, net zoals bij de andere manches van de Running Tour by Generali, ook een Chiquita Kids Run. Dit is een 1 km lange looptocht, die net als de 5 en 10 km start op het Sint-Amandplein en aankomt op het Sint-Pietersplein, op maat van de kids. Aan de finish worden alle deelnemertjes getrakteerd op een toffe medaille, een drankje en overheerlijke Chiquita banaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?