Zondag 1 mei 2011, Knokke-Heist loopstad bij uitstek!

Op zondag 1 mei wordt Knokke-Heist andermaal omgetoverd tot loopstad bij uitstek. Traditiegetrouw zakken alle loopfanaten dan af voor de Chiquita Kids Run 1,5 km, de Knokke Jogging 6,5 km en de Knokke 10K.

Zondag 1 mei is Knokke-Heist de loopstad bij uitstek (foto Alain Buyck)
Ook dit jaar hebben alle sportieve dames met de Knack Weekend Ladies Run 4 km een extra reden om een bezoek te brengen aan de sportieve badstad bij uitstek. Gella Vandecaveye verschijnt alvast aan de start. Na haar succes op de DVV Antwerp 10 Miles zal Lindsey Pfaff ook in Knokke-Heist meelopen.

De parcours zijn voor alle afstanden erg afwisselend, met op de 10K zowel een passage langs de Elizabetlaan, de Zeedijk, de residentiële wijk Het Zoute en de kuitenbijters in het Koningsbos.

De Knokke 10K is na de DVV Antwerp 10 Miles de 2de manche van de “Partena Run Classics”.

Alexander Diaz Rodriguez, winnaar van de DVV Antwerp 10 Miles en leider van het klassement zal zijn leiderpositie in Knokke-Heist verdedigen. Rechtstreekse concurrenten voor de eindzege in Knokke-Heist zijn Kjell De Hondt (winnaar Dwars door Dendermonde), Stefan Van den Broek (winnaar Knokke 10K 2010) , en streekgenoten Bram Coppens en Ghirma Woldu.

Bij de dames is Sigrid Vanden Bempt de uitgesproken favoriete op de Knokke 10K. Na haar overwinning op de DVV Antwerp 10 Miles is zij ook de leidster in de “Partena Run Classics”. Toch belooft het een hevige strijd te worden tussen haar en Elke Van Hoeymissen, Tine Diels (winnares Dwars door Dendermonde), Kim Geypen, Gwendolyn De Deyne, Leen Leysen en de lokale Anne-Marie Danneels.

Na het afsluiten van de voorinschrijvingen tellen we al 2.500 voorinschrijvingen. Daginschrijvingen zijn nog mogelijk vanaf 11.00 uur in Sportcentrum De Stormmeeuw, Edward Verheyestraat 14. In totaal worden opnieuw meer dan 4.000 lopers verwacht. Kom zeker meelopen en de sfeer opsnuiven in het uitgebreide Running Village of kom supporteren voor jouw vrienden en familie.

Start: Edward Verheyestraat
Finish: Sportstadion Olivier (Smedenstraat)

Programma:
14u00: Chiquita Kids Run 1,5 km (6-12 jaar)
14u30: Knack Weekend Ladies Run 4 km
14u50: Knokke Jogging 6,5 km 15u30: Knokke 10K
16u15: Podiumceremonie

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?