Zon, zee en strand op Het Nieuwsblad Run Oostende

Nu zondag 26 juni trekt de Carrefour Running Tour voor de tweede keer dit jaar naar zee. Er worden alvast zomerse temperaturen verwacht op de 21ste editie van Het Nieuwsblad Run Oostende.

foto alain buyck
De Run Oostende is een gekende klassieker onder de massalopen en brengt een afwisselend parcours langs het centrum en de vissershaven. De finish ligt zoals steeds op de Zeedijk. Er staat zoals voorgaande jaren zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er ook nog de Chiquita Kids Run 1 km.

Met het ideale loopweer dat wordt voorspeld, verwacht de organisatie opnieuw 2.000 sportievelingen op dit loopfeest! Maar Het Nieuwsblad Run Oostende is meer dan lopen. Rond het Stedelijk Zwembad is er voor lopers en supporters ook heel wat animatie voorzien.

Iedereen kan nog inschrijven voor een van de afstanden tot enkele minuten voor de wedstrijd! 

VANDEN BEMPT EN DIAZ RODRIGUEZ VERDEDIGEN LEIDERSPLAATS

In het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics zal het bij de vrouwen erg spannend worden op de 10 km. De top 5 komt nu zondag immers aan de start. Sigrid Vanden Bempt staat momenteel nog comfortabel aan de leiding, maar Elke Vanhoeymissen, Kim Geypen en vooral topfavoriete Veerle Dejaeghere willen graag opschuiven in het klassement. Dejaeghere die in de lente enkele manches miste, blijft de gedoodverfde favoriete voor de eindzege.

Bij de mannen staat West-Vlaming Alex Diaz Rodriguez op een zucht van de eindzege. Tegenstand in Oostende kan hij verwachten van Antoine Duvivier, Kjell De Hondt, Willem Van Schuerbeeck en Bram Coppens.

Inschrijven voor de Run Oostende kan vanaf 11 uur in het Stedelijk Sportcentrum op de Koninginnelaan.


Het Nieuwsblad Run Oostende
Start: Koninginnelaan
Finish: Zeedijk (ter hoogte van de Drie Gapers)

Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar) ? start van de Chiquita Kids Run naast het Stedelijk Zwembad.
14.00 u.: Run Oostende 5 km
15.00 u.: Run Oostende 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?