Zon, zee en 4.000 lopers in Knokke

Lopend België trok op de Dag van de Arbeid massaal naar de kust. De Knokke 10K mocht opnieuw meer dan 4.000 lopers verwelkomen. Wesley De Kerpel en Selien De Schryder zegevierden op de 10 km.

De Knokke 10K staat bekend als een echt familie-evenement met naast de hoofdwedstrijd over 10 km ook nog de Knokke Jogging 6,5 km en de Ladies Run 4 km. Traditioneel lopen ook een massa kinderen mee op de Chiquita Kids Run in Knokke-Heist, dit jaar waren er dat 700. In totaal namen er meer dan 4.000 sportievelingen deel aan één van de vier afstanden op deze zonnige 1 mei.

Op de Knokke 10K ging de zege naar Wesley De Kerpel (32:03). Hij had aan de meet bijna een minuut voorsprong op Alexandre Cellier. Steven Van De Casteele werd op anderhalve minuut derde. Bij de vrouwen won Selien De Schryder in 35:57. Ria Thienpont werd op een halve minuut tweede en Anne-Marie Danneels vervolledigde het podium op een minuut.

Floris Daemens en Emily Collinge waren de snelsten op de Knokke Jogging 6,5 km. Sarah Dekien won de Ladies Run, terwijl Victor Trio de snelste man was op de 4 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?