Zon en veel ambiance voor Jogging de Verviers

Veel volk in Verviers voor de Start to Run 5km en de Jogging de Verviers 13km. In totaal hadden 3600 lopers zich voor één van beide wedstrijden ingeschreven. De toeschouwers zorgden samen met de deelnemers voor een onvergetelijke ambiance.

’s Ochtends regende het een beetje in Verviers, maar nadien klaarde de lucht op en was het een aangename 20 graden. Naast de lopers waren ook de supporters talrijk op post en zij zorgden overal langs het parcours voor een superambiance.

In de 13 kilometer was Florent Caelen de snelste, al zijn vierde zege in Verviers. Hij was binnen na 42’26”. Ongeveer een halve minuut later pakte Raphaël Durviaux de tweede plaats. Geoffray Gillet was derde in 43’21”. Bij de top-10 waren er zes lopers uit de omgeving van Verviers.

Bij de vrouwen was er niemand sneller dan Martine Detrez. De winnares van vorig jaar kwam binnen in 52’33”. Veronique Fettweis was tweede in 54’13”, Clarysse Wagelmans was derde in 55’23”.

Martin Gardier haalde het in de 5 kilometer in een tijd van 19’03”. Bij de vrouwen ging de zege naar Alice Boniver (21’08”).

Eén dag eerder namen al 1100 kinderen deel aan de Chiquita Kids Run.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?