Zomerse DH Brussels Urban Trail verwelkomt 4000 deelnemers uit alle windstreken

Met temperaturen die richting 30 graden gingen, was het puffen en blazen... maar ook genieten geblazen voor de lopers en wandelaars op de DH Brussels Urban Trail. Het internationaal getinte deelnemersveld ontdekte Brussel op een originele manier.

Origineel? Absoluut! Of wat dachten jullie van een loop- of wandeltocht van 6,5 of 10 km langs en/of door tal van belangrijke en interessante gebouwen? De Sint-Gorikshallen, de Erasmushogeschool, het BELvue Museum, de Grand Eldorado zaal van UGC – de Brouckère,…  ze zwaaiden allen hun poorten open.

Ook sportieve muziekliefhebbers kwamen aan hun trekken met een passage door de AB en BOZAR, waar een organist de lopers en wandelaars op een gratis concert trakteerde.

Maar meest spraakmakende locatie op het parcours was ongetwijfeld het Riolenmuseum. Bij deze tropische temperaturen zat er misschien een heel klein reukje aan de ondergrondse passage, maar daar maalde niemand om. Dat hoort bij de charme van het evenement, toch?!

Bovengronds zetten de deelnemers – waarvan velen liepen in het unieke blauwe 1000 Brussels T-shirt – hun tocht verder langs onder meer het Martelarenplein, het Muntplein, het Centraal Station, de Hortagalerijen, de Koninklijke Galerijen en de Grote Markt.

Start en finish waren gelegen bij Square Meeting Center op de Kunstberg. Officieel mogen we pas vanaf 21 juni over ‘zomer’ spreken, maar het vakantiegevoel onder de deelnemers was zeker al aanwezig. Aan de finish wachtte de lopers een heerlijk ontbijt van Delhaize en een plekje onder de platanen op de Kunstberg was voor vele deelnemers de uitgelezen plek om dat te verorberen, nagenietend van de inspanning en de Brusselse ontdekkingstocht.  

De DH Brussels Urban Trail was de vijfde manche van de NN presents Urban Trail Series. De volgende Urban Trail vindt op 8 oktober plaats in Bergen. Inschrijven kan vanaf maandag 19 juni.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?